Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Неля Кияшко: «Хочеться віднайти родзинку кожного села»


Неля Кияшко: «Хочеться віднайти родзинку кожного села»
Згідно з розпорядженням голови Бориспільської РДА від 27 грудня 2016 року, на посаду начальника відділу культури райдержадміністрації призначено Нелю Анатоліївну Кияшко.

Народилася вона 23 січня 1968 року у м. Бориспіль. Навчалася у Бориспільській школі №6. Кандидат у майстри спорту з військово-прикладного багатоборства; солістка танцювального колективу. Працювала керівником гуртків у Кіровській (нині Кучаківська) школі. Закінчила університет ім. Тараса Шевченка, факультет біології. У рідному місті працювала у ЦТТ «Еврика», де створила цікаву авторську програму «АЖУР» (повна назва «Академія життєвого успіху — це реально») для дітей, яка діє і сьогодні. Школярі виготовляли костюми, ставили театральні постановки, освоювали основи журналістики. Окрім того, працювала вона у культурно-мистецькому комплексі «Академ», Бориспільському будинку дитячої та юнацької творчості. Багато хто пригадує її креативну арт-студію дитячого театру моди.

«Скрізь, де я працюю, — це найкращі часи. Я завжди роботі віддаюся сповна, — говорить Неля Кияшко. — Мені пощастило два роки працювати у Кіровській школі, коли директором була Галина Іванівна Романець. Потім отримала направлення на роботу у дитячий табір «Молода гвардія». Пригадую ті часи: це постійне свято! Було надзвичайно цікаво і відповідально. «Молода гвардія» дала мені багатий життєвий досвід і справжніх друзів.»
Неля Кияшко має понад 9 років стажу державного службовця, зокрема працювала спеціалістом відділу з питань внутрішньої політики апарату Київської ОДА.

«Мені здається, що про культуру, особливо у селі, деякий час просто забули. Багато закладів культури у занедбаному стані: є такі, що не опалюються, дах протікає… Але я приємно була вражена, що у селах району працюють бібліотеки, поповнюється книжковий фонд і люди читають, — ділиться Неля Анатоліївна враженнями від першого місяця роботи на своїй посаді. — Там, де сільські голови сприяють розвитку культури, там і художні колективи, і будинки культури працюють на повну. Мені хочеться віднайти оту родзинку кожного села. Адже Бориспільщина має багату історію і культуру. У нас є всі можливості виховувати дітей на своїх витоках, на українських традиціях, на багатющій спадщині нашого народу.»

Новий начальник культури мріє про створення районної театральної студії, відродження духу кожного села Бориспільщини. Зокрема, вона повідомила, що у сільських закладах культури є чимало вакансій: керівник духового оркестру (Гнідин), методист з бібліотек, бібліотекар (Жереб’ятин), директор будинку культури і художній керівник (Петропавлівське), концертмейстер (Щасливе) тощо.

«У Бориспільському районі багато талановитих людей і творчих колективів. Та для того, щоб якісно працювати, відроджувати традиції, треба, перш за все, створити нормальні умови праці для людей, — наголосила новий керівник відділу культури. — У програмі соціально-економічного розвитку району визначені окремі будинки культури, клуби, які потребують термінового ремонту або й реконструкції. Потрібно вкласти у життя кожного села трохи душі і матеріального
забезпечення».

Лариса ГРОМАДСЬКА, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031