Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Традиції дружби України з Китаєм: в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня


Традиції дружби України з Китаєм:  в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня
20 січня 2017 року частина зони Duty free терміналу D аеропорту «Бориспіль» на кілька годин стала територією Китаю. Цього дня пасажири та гості аеропорту стали свідками прекрасного театралізованого дійства — зустрічі Китайського Нового року — Року Вогняного Півня.
Традиції дружби України з Китаєм:  в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня
Побувала на святкуванні і кореспондент щотижневика «Вісті».
Офіційно гостей і учасників свята зібрали три важливі події: 4 січня 2017 року минуло 25 років з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Китайською Народною Республікою, 20 січня відзначається традиційне китайське свято Малий Новий Рік, а 28 січня китайці знову збираються разом, щоб відсвяткувати Новий рік або ж свято весни.
Традиції дружби України з Китаєм:  в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня
З цієї нагоди до «Борисполя» завітали високопосадові представники посольства КНР в Україні та китайської діаспори. Серед них був перший секретар посольства Є Шен та голова діаспори пан Лі Сян. Вітаючи шановних гостей, керівник аеропорту Євгеній Дихне повідомив, що відтепер для гостей із Китаю в аеропорту «Бориспіль» не існуватиме мовного бар’єру. Адже їх зустрічатиме і супроводжуватиме новий працівник пасажирської служби аеропорту, виходець із Китаю Цзян Вея.

У новорічному святковому дійстві брали участь викладачі та студенти інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету. У цьому навчальному закладі працює і навчається дуже багато представників китайської діаспори. Також своє мистецтво демонстрували майстри бойових мистецтв Всеукраїнської федерації він чун кунгфу та китайського боксу. Не менш видовищною і захоплюючою була концертна програма. Її відкривала спортивна композиція «Мандри дракона». Зачарував аудиторію зворушливий голос співачки Ірини Повзун. Органічно перепліталися українські та китайські народні танці. Звучали традиційні новорічні пісні Китаю. Долучитися до історичних традицій допомогла театральна мініатюра «Китайське весілля».
Традиції дружби України з Китаєм:  в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня
Дуже мелодійно лунали зі сцени дві мови — українська та китайська, і це створювало неповторну атмосферу.
«Доля зібрала нас всіх в Україні, тож відзначимо разом це свято весни» — саме під таким гаслом проходило свято.
Після концертної програми на гостей свята чекали майстер-класи китайської традиційної культури. Зокрема, можна було побачити, як відбувається чайна церемонія, і скуштувати китайського чаю.
Традиції дружби України з Китаєм:  в аеропорту «Бориспіль» зустріли Рік Вогняного Півня

У свою чергу Євгеній Дихне, виступаючи перед гостями, зазначив, що нинішнє святкування стане початком нового культурного проекту аеропорту. У 2017 році головні повітряні ворота України стануть майданчиком для культурних тижнів різних народів світу.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031