Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Рекорди сесійної зали Бориспільської міської ради


Рекорди сесійної зали Бориспільської міської ради

Перша сесія Бориспільської міської ради 2017 року, яка відбулася 31 січня, побила усі рекорди. Завершила вона свою роботу аж о 9 годині вечора.

Сесійна зала чи сцена для піару?
Складалося враження, що деякі депутати із самого ранку «ішли на рекорд». Зала була заповнена людьми. Одні з них прийшли із наболілими питаннями, інші — просто подивитися. Повно глядачів було і на балконі. І здавалося, що балаган, який періодично виникав у залі, був розрахований саме на глядачів. Цього разу основний удар припав на депутата Бориспільської міської ради, заступника Бориспільського міського голови з питань будівництва Дмитра Гопанчука. До порядку денного терміново було внесене питання про його звіт. Хоча у результаті його довелося перенести, бо звіт потребує часу на підготовку. Отже, до порядку денного вдалося приступити тільки близько другої години дня. А ефективна робота розпочалася тільки після перерви, близько 16 години. Депутатський корпус Борисполя знову у повному складі.
На початку сесійного засідання Рустам Рахімович Хамракулов прийняв присягу і отримав депутатське посвідчення.
Рекорди сесійної зали Бориспільської міської ради
Кінг Конг та аварійний будинок по сусідству
Ця новобудова так і залишається проблемною, хоча перша черга будівництва таки наближається до завершення. Підприємство звернулося до депутатів із проханням зменшити пайовий внесок аж на 7,5 мільйона гривень. У сумі він складає 8,5 мільйона гривень. Так забудовник оцінив свій внесок у розбудову інфраструктури та інженерних мереж, які необхідні для обслуговування будинку. Звичайно, законодавство передбачає таку норму, але у депутатів були до забудовника інші питання. У тому числі й про те, що місто не має пожежної машини, яка б сягала до горішніх поверхів тієї висотки. Але не це питання було основним для депутатів та міської влади. Найболючішою є ситуація із відселенням мешканців аварійного 16-квартирного будинку, який сьогодні знаходиться на території, орендованій забудовником. Цим людям ще на початку будівництва обіцяли відселення, але в ході продажу та перепродажу Кінг Конга ця інформація десь загубилася. Депутати не погоджуються на поступки, доки не буде вирішено питання аварійного будинку. Однак забудовник ніяких конкретних кроків для вирішення проблеми не пропонує. У результаті заручниками стали і багатостраждальні інвестори, і люди, які бояться, що їм на голови може впасти покрівля.
Питання про зменшення пайового внеску голосів не набрало.
Рекорди сесійної зали Бориспільської міської ради
Вибори відбулися наполовину
Одними із останніх питань порядку денного були вибори голови регламентної комісії та секретаря Бориспільської міської ради. Одні і другі відбувалися шляхом таємного голосування.
На щастя, переобирати лічильну комісію не довелося, депутати не підтримали цю пропозицію. Хоча, як зазначив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук, по результатах попереднього голосування за відставку секретаря до роботи лічильної комісії були серйозні претензії.

На посаду голови регламентної комісії було два кандидати: Валерій Іванович Мартишко та Ігор Маркович Левітас. Цього разу і комісія, і депутати старанно контролювали хід голосування. За Валерія Мартишка проголосувало 11 депутатів, проти — 1, утрималось — 0. Кандидатуру Ігоря Левітаса підтримало 20 чоловік. Тих, хто проти чи утримався, не було.

Тож головою комісії з питань регламенту та депутатської етики, контролю за виконанням рішень ради, законності, правопорядку, взаємодії із ЗМІ було обрано Ігоря Марковича Левітаса.

А от секретаря міської ради так і не обрали. На цю посаду «Самопоміч» висунула кандидатуру Ігоря Костянтиновича Євтушенка. Але за нього проголосували тільки 16 чоловік. Проти — 10, утрималося — 7. Тож кандидатура не пройшла. Отже, епопея з виборами секретаря у Борисполі продовжується. До речі, депутати на цій же сесії своїм рішенням позбавили секретаря міської ради імунітету на 6 місяців, тож тепер перевибори можуть відбуватися дуже часто.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031