Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Авдіївка — територія спільної підтримки


Авдіївка — територія спільної підтримки
Усього два дні знадобилося Борисполю, щоб організувати громаду міста, підприємців та підприємства, які оперативно зібрали допомогу бійцям, та мешканцям понівеченої обстрілами Авдіївки.

Тільки в середу, 1 лютого, у приміщенні міської ради відбулася зустріч із підприємцями, на сайті був опублікований список потреб, а вже 3 лютого, у п’ятницю, два волонтерських екіпажі спорядили в дорогу, завантаживши усім необхідним.

Бензопили, скоби, плівка, руберойд для бліндажів, фольгоізол, утеплювач, кабель, генератори, конвектори, подовжувачі, розетки, кувалди, сокири, ломи, кирки, лопати, мастило, відра, ковдри, матраци, теплий одяг, продукти харчування, — це далеко не повний перелік усього, що вдалося зібрати на потреби наших захисників. До збору допомоги долучилися і профспілка «Украероруху», і комунальні підприємства міста, і школи та дитсадки. Одні виділяли кошти інші — речі та матеріали.

• Район Авдіївки для Борисполя — територія особливої уваги. Адже там нині дислокується 72 ОМБР, у якій служили і служать дуже багато бійців із Борисполя та Бориспільського району. Сьогодні двадцять сім військових із Бориспільщини у складі 72 бригади тримають оборону Авдіївки. Це з їхніми сімома побратимами по бригаді Україна прощалася днями на Майдані…

Від самого початку війни 72-ю ОМБР опікується бориспільська волонтерська група «Територія підтримки». Волонтери цієї групи постійно тримають на контролі потреби бригади і регулярно відвозять їм допомогу. Цього разу «Територія підтримки» вирушила в дорогу на день пізніше, ніж попередньо планувалося. Бо потрібно було терміново забезпечити нагальні потреби, які виникли на передовій. Тому звернулася за допомогою до Бориспільської міської ради.

У день, коли завантажували допомогу, погода випробовувала на міцність і Бориспіль та Бориспільських волонтерів. Дощ та льодяна ковзанка під ногами лише трохи стримували роботу. Волонтерська група «Територія підтримки» вирушила у дорогу того ж дня на ніч. Вони вже повернулися, привезли щиру вдячність Борисполю від бійців. Також голова ГО «Територія підтримки» Сергій Нікітюк озвучив нову нагальну потребу бійців, яка вимагає об’єднання величезних зусиль. Їхнім підопічним потрібен безпілотник. Тож к Борисполі розпочинається збір коштів.
• Волонтерська група, яку очолює Марія Калина, об’єднує раду ветеранів, жіночу раду та працює спільно із волонтерами села Проців яких координує із сільський голова Любов Чешко.

Марія Калина розповіла «Вістям», що міська рада постійно виділяє їм на поїздки паливно-мастильні матеріали. А перед поїздкою, запланованою на ці дні, вони запитали, чи у міській раді зможуть доукомплектувати вантаж? Тож і для цієї групи було виділено частину зібраної допомоги.

Загалом же волонтерською групою, у складі якої працює Марія Калина, було завантажено три автомобілі. Вони також узгоджують склад вантажу із потребами підопічних. Везуть те, на що надійшли замовлення. Цього разу, серед іншого, завантажили 100 ковдр, 200 пар шкарпеток, автомобільні насоси. Лікарня надала допомогу ліками, системами для крапельниць, перев’язочними матеріалами, іншими необхідні засобами. Звичайно ж, везли теплі речі та продукти.

Маршрут їхньої поїздки більш тривалий. Він проходить через Слав’янськ, Краматорськ, Костянтинівку (до 90 десантно-штурмоввої бригади), Авдіївку (до 41 бригади Київ-1), Часів Яр. У Часовому Яру, у тому числі заїжджатимуть до інтернату, де виховуються малюки, від яких відмовилися батьки, серед вихованців інтернату — діти з особливими потребами). Цьому інтернату волонтери Борисполя та Бориспільщини допомагають не тільки речами, а також, при можливості, перераховують кошти. Люба Іванівна Чешко, уміє знаходити спонсорів, які не залишаються байдужими. Крайня точка поїздки — Бахмут.

Марія Калина обіцяла після повернення розповісти про поїздку детально.
• Допомогу, зібрану Борисполем, передавали волонтерам і у суботу, 4 лютого. І збір її не припиняється. Адже війна на Сході триває. Тож долучитися може кожен. У гаражі Бориспільської міської ради спеціально виділене для цього місце. Та і волонтерські команди міста завжди готові прийняти усе, чим ви хочете допомогти.

Ірина ГОЛУБ
Фото із сайту "Телеканал Бориспіль"

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031