Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільська районна державна адміністрація незаконно передала державні землі у приватні руки


Бориспільська районна  державна адміністрація незаконно передала державні землі у приватні руки
Установлено, що у 2009 році Бориспільською районною державною адміністрацією змінено цільове призначення та передано у приватну власність громадянам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 32 га на території однієї із сільських рад Бориспільського району.

З’ясовано, що земельні ділянки відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення та використовувались для ведення лісового господарства в порядку, визначеному Лісовим кодексом України.

Згідно інформації Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства та ДП «Бориспільське лісове господарство» дані земельні ділянки знаходяться у двох суміжних кварталах лісництва, які становлять єдиний лісовий масив та використовуються для ведення лісового господарства.

У свою чергу ДП «Бориспільське лісове господарство» погодження про можливість вилучення вищевказаних земель лісогосподарського призначення в кварталах лісництва відповідачам та третім особам не надавало.

Таким чином, районна держадміністрація поза межами своїх компетенцій, у порушенням вимог земельного та лісового законодавства, фактично вилучила та змінила цільове призначення земель лісового фонду у вигляді єдиного масиву.

Не погоджуючись із вказаними порушеннями прокуратура Київської області звернулася до суду з позовною заявою з вимогою визнати недійсними розпорядження Бориспільської районної державної адміністрації та державні акти на право власності на земельні ділянки.

Наразі позов прокуратури області задоволено, а судом поновлено порушені права держави на незаконно відчужену власність Українського народу, витребувано на користь Кабінету Міністрів України та ДП «Бориспільське лісове господарство» землі лісогосподарського призначення, що становлять лісовий фонд України та перебувають під охороною держави.

Прес-служба прокуратури Київської області

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031