Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Борисполі відбувся літературно-музичний вечір "Рондель і пісня"


В Борисполі відбувся літературно-музичний вечір "Рондель і пісня"
Літературно-музичний вечір «Рондель і пісня» зібрав в актовій залі Виконавчого комітету Бориспільської міської ради всіх закоханих у високе поетичне слово та музику з нагоди чергового сходження автора на Парнас — презентації нової книги «500 миттєвостей», яка вже отримала визнання на державному рівні: за версією Держтелерадіо вона названа «Книгою року-2016».

Відомий поет, член Національної спілки письменників України Микола Боровко не перестає дивувати творчим запалом і впевненим поступом до нових висот. Осягнути глибину збірки, зіткану «з замісу думки й нелегкої праці», в якій «добро рядками густо пророста», допомагали колеги митця, гості з Національної спілки письменників України. Теплі відгуки про нове видання та слова привітання з Днем святого Миколая лунали від заступника НСПУ Віктора Мельника, який, перебуваючи у колі «володаря Муз з села Борщів» (автор — Леонід Фастовець), створив цикл «Зимові ронделі», завідувача кафедри сучасної української мови КНУ ім. Т. Шевченка Анатолія Мойсієнка, який впевнено ствердив, що «500 миттєвостей» явили нам найкращі твори М. Боровка».

А от заслужений артист та діяч мистецтв України Віктор Женченко зізнався, що «вибухнув, коли познайомився ближче із Миколою Боровком, душа якого вміщає в себе таку галактику! Навіть мене, вже чоловіка в літах, захопило, що я вже ні без ронделя, ні без Боровка жити не можу!» Саме з вуст і легкого пера Віктора Женченка Микола Маркіянович отримав новий титул — «Князь ронделя», адже «сьогодні «500 миттєвостей» вже можна заносити до Книги рекордів Гіннеса. Ніхто в світі ще не зробив такого літературного подарунка від України у світову скарбницю поезії».

Ніхто з творців вишуканої мови людства не жалкував для винуватця свята ні теплих слів, ні жартів. От, наприклад, секретар Національної спілки письменників України Петро Засенко «охрестив» Миколу Маркіяновича «французьким ронделем українського розливу», провівши порівняльну паралель із селекціонером-садоводом України Левом Симиренком: «Він узяв французький інтелігентний сорт яблука і прищепив до української лісової дички, а отримав диво. Щось подібне робить Боровко. Він узяв давно забуту форму ронделя і схрестив її з українською суттю, а ми є свідками того, як цей плід розвивається на українському чорноземі, як він прекрасно звучить, розпросторюючись і до Європи, і до Франції, де свого часу народився».
В Борисполі відбувся літературно-музичний вечір "Рондель і пісня"

Особливою аурою блаженства сповнювалися «собори душ» від музичних дарунків. Твори на слова М. Боровка виконували ансамбль бандуристів «Світанок», Людмила Романенко, Наталія Зущенко, Ірина Чернюк (тріо «Заграва»). Звучали й прем’єри. Пісню «Пам’ять» на музику Світлани Острової виконував у супроводі фортепіано лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів Андрій Кошман. А ліричне сопрано лауреата багатьох конкурсів Олесі Токаренко сповна донесло до слухачів усю красу ронделя «Сонце полудневе осява чоло». Не вперше твори М. Боровка виконують народна академічна хорова капела ім. Павла Чубинського та Бориспільський народний муніципальний камерний хор (обома колективами керував народний артист України Олександр Зюзькін). Цього разу диригував колективом Рафаїл Гасанов. Окрім творів М. Боровка, капеляни і хористи виконували класичні і духовні твори українських композиторів, зокрема «Мелодію» М. Скорика та духовний славень України «Боже великий, єдиний».
В Борисполі відбувся літературно-музичний вечір "Рондель і пісня"
Міський голова Борисполя Анатолій Федорчук запевнив, що 19-та збірка М. Боровка — лише старт на шляху до мистецької геніальності. Він подякував сіячеві вишуканої поезії за прищеплювання любові до прекрасного, бо саме з цього і починається відродження України. Анатолій Соловйович наголосив на тому, що «років тридцять тому в Україні видавалося на одного жителя 7 книг у рік, зараз же видається лише півкниги». Приємно, що Микола Маркіянович попри ці складнощі доносить до наших сердець високе слово.

Квіти, побажання та слова вдячності лунали того вечора на адресу Майстра, який презентував калейдоскоп думок, вилитих на папері словами, 500 миттєвостей життя в відтінках щирості та любові.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031