Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Борисполі День народження П.П. Чубинського відзначили шаховими баталіями


В Борисполі День народження П.П. Чубинського відзначили шаховими баталіями
Відзначити змаганнями за шахівницею 178 річницю з Дня народження великого Бориспільського вченого-етнографа та політичного діяча Павла Платоновича Чубинського, у міський шаховий клуб «Поєдинок» впродовж двох суботніх днів завітало більше двох десятків знаних любителів цієї мудрої гри людства.

Нагадаємо, що особистий чоловічій турнір м. Бориспіль зі швидких шахів проходив 21 та 28 січня, а організатором його став Бориспільський міський центр спорту та фізичного здоров’я населення. Рівень підготовленості шахістів на цих змаганнях був від 2-го дорослого розряду та й вище. Жінки мали право виступати у турнірі на рівних правах з чоловіками у загальному заліку.

Чим запам’ятається турнір? По перших, гострою спортивною боротьбою за шахівницею, а по друге головною сенсацією:самий наймолодший учасник змагань десятирічний Андрій Трушко став срібним призером цих престижних та популярних у нас, в місті, січневих баталій досвідчених любителів шахівниці. На сьогодні Андрій вже має 1-й дорослий розряд, причому потужного рівня, так що у нього наряду зі своїми блискавичними перемогами над 50-ти річними опонентами на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів зовсім не горами таки ж яскраві перемоги і над солідними шаховими маестро поважного віку.

Ну а чемпіон турніру має нове обличчя. В тому сенсі, що до цього на вищу сходинку п’єдесталу пошани у щорічних змаганнях з нагоди Дня народження П.П. Чубинського він ще не піднімався. Призові місця були, але не перші. Це досвідчений шахіст нашого міста, ще молодий за роками атлет Іван Круглов. Бронзова нагороду ще у одного шахового маестро Бориспільщини - Олександра Бугайова. До речі, у недалекому минулому абсолютного чемпіона нашого міста та призера обласних змагань. На сьогодні Олександра вже можна вважати ветераном шахового руху Київської області. За плечима у нього 54 роки. Однак, вік у шахах - поняття відносне. Та, мабуть, і не тільки в шахах.

Трійка переможців нагороджена спортивними медалями, грамотами та сувенірами Бориспільського міського центру спорту та фізичного здоров’я населення. Не залишились без нагород і самі найстарші учасники змагань - шахісти віком від 60 років та старше. Серед них трійка переможців була виявлена окремо. Першенствував тут Борис Пшеничний, на другому місці – діючий чемпіон м. Бориспіль серед ветеранів – Микола Сьомка і бронзова нагорода у неодноразового чемпіона м. Бориспіль Віктора Видимко.

За найкращий результат серед учасників турніру з числа жінок пам’ятний кубок та сувенір отримала перспективна Бориспільська шахістка, чемпіонка Київської області 2016 року серед дівчат 15-16 річного віку Яна Бірюкова.

Ще один сувенір за успішний виступ у змаганнях від організаторів турніру дістався самому найстаршому маестро ігор – 82-х річному Олександру Петровичу Морару.

А всі юні шахісти з числа школярів, їх було, правда, лише 3 учасника, від спонсорів турніру – ПрАТ «Латманен АКСА» отримали подарунки.

В.І. Кубов

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031