Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Зустрічайте 18 Мандрівний Docudays UA  у Борисполі!   


Зустрічайте 18 Мандрівний Docudays UA  у Борисполі!   

19 жовтня  розпочинається 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у Борисполі. Він відбудеться  у комбінованому форматі: онлайн — на платформі DOCUSPACE — та офлайн. 

Ми покажемо документальні хіти й стрічки-улюбленці цьогорічного березневого фестивалю. На глядачів та глядачок чекають вісім вражаючих документальних фільмів, створених упродовж останніх двох років.

Цьогорічна тема фестивалю «Повне одужання» присвячена праву людини на здоров’я.

Сфокусуємося на роздумах про те, як пандемія змінила кожного/кожну з нас, наше суспільство, країну та світ. Заглибимося в проблеми системи охорони здоров’я, які оголила коронакриза, та будемо шукати шляхи до їхнього вирішення. Поговоримо про міфологію, що виникла через COVID- 19, страхи, соціальну дистанцію, пристосування до нової реальності та про те, від яких прав людини довелося відмовитися в обмін на охорону здоров’я суспільства. А головне – як дійти до повного одужання?

На Мандрівному фестивалі програму «Повне одужання?» представить документальна стрічка «76 днів» режисерів Хао Ву, Вейші Чень та Аноніма (місцевого репортера з Ухані, який вирішив не розкривати своє ім’я). У фільмі зібрані щемкі та інтимні історії, які засвідчують смерть і переродження китайського міста на 76-денному локдауні. 

Стрічка «Кріт» – зворушлива детективна історія про 83-річного Серхіо, який стає агентом під прикриттям у будинку для літніх людей. Він дедалі більше залучається в життя інших пенсіонерів/-ок і розуміє справжні витоки їхнього суму.

Міжнародний конкурс «DOCU/СВІТ» представляє картина «А ночі вже більше не буде», яка на Docudays UA-2021 отримав спеціальну відзнаку міжнародного конкурсу та приз глядацьких симпатій. В основі фільму лежать відео американських і французьких збройних сил в Афганістані, Іраку, Сирії. Стрічка спростовує ці пропагандистські о́брази, показуючи, як далеко може завести бажання все бачити, якщо ним зловживати. 

У конкурсній програмі «DOCU/КОРОТКО» – дві короткометражні стрічки. «Син вулиць» про 13-річного Ходора, якому родина намагається зробити посвідчення особи. Без нього хлопець не маєдоступу до медицини та пересування за межами табору палестинських біженців Шатіла у ліванському Бейруті. «Кур’єри, а не герої» – відеоесе, що досліджує прекарні умови кур’єрів, які доставляють їжу в Мілані.

Стрічка програми «DOCU/АРТ» досліджуює і проблематизують природу та роль мистецтва в житті сучасної людини та суспільства, порушують питання меж між правдою та вигадкою. На 

Мандрівному Docudays UA програму представляє стрічка «Дім режисера», в якому режисер починає знімати у себе вдома персонажів, пов’язаних із його життям.

У блоці «LINOLEUM ПРЕЗЕНТУЄ: ПО-БАТЬКОВІ» стрічка короткометражної  документальної анімації дає безмежну свободу творчого висловлення й зображують те, що неможливо (чи не варто?) зафільмувати. «Мій інший син» оповідає історію батька, який проходить шлях від здивування та заперечення до безумовної любові до  новонародженого сина, у якого виявлять синдром Дауна.

Всеукраїнська кампанія ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!»

Непросту та замовчувану суспільством тему порушень прав під час пологів розкриє фільм «Невидимі», показ якого пройде в рамках Всеукраїнська кампанія ГО «Докудейз» «Разом — за безпечні пологи!». 

Правозахисну складову представить дискусія з експерткою Євгенією Кубах, співзасновницею ГО «Природні права Україна». Вона поділиться корисними знаннями про те, де можна отримати допомогу у випадку порушення прав під час пологів. 

З вересня 5 фільмів із програми 18 Мандрівного Docudays UA вже доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE. Це стрічки: 

  • «А ночі вже більше не буде» (реж. Елеонор Вебер) — стрічка-володарка спеціальної відзнаки міжнародного конкурсу та призу глядацьких симпатій;
  • «Малий Самді» (реж. Палома Сермон-Дай) — головна відзнака студентського журі;

 

Цього року майданчиком для показів та обговорень фільмів Мандрівного як завжди стане Центральна міська бібліотека.

Усі фестивальні офлайн-події відбудуться з дотриманням карантинних норм. 

На офіційному вебсайті Мандрівного фестивалю Docudays UA — travelling.docudays.ua можна знайти розклад показів у регіонах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031