Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

"Межигір’я" офіційно стане парком-пам’яткою


Колишня резиденція експрезидента-втікача Віктора Януковича "Межигір’я" стане парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

ДжерелоМіністерство захисту довкілля та природних ресурсів

Дослівно: "Кабінет міністрів України своїм розпорядженням погодив клопотання Міндовкілля про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території урядової резиденції "Межигір’я"".

Пряма мова міністра довкілля Руслана Стрільця: "Міндовкілля, за ініціативи прем’єр-міністра, розпочинає офіційний процес перетворення урядової резиденції "Межигір’я" у державний парк-пам’ятку. Сподіваюся, що вже найближчим часом улюблене місце українських та іноземних туристів на Київщині стане природоохоронною територією, приміром, як "Феофанія", "Маріїнський парк" чи "Голосіївський ліс"".

Деталі: Щоб урядова резиденція "Межигір’я" офіційно набула статусу парку-пам’ятки державного значення, Міндовкілля має завершити усі юридичні процедури та підготувати відповідний проєкт указу президента, зазначили в міністерстві.

Там додали, що за попередніми даними експертів, на території резиденції відмічається дуже багате ландшафтне різноманіття.

Передісторія:

  • Генпрокуратура з 2014 року розслідує ймовірне заволодіння держмайном – комплексом будівель будинку відпочинку "Межигір’я". У рамках кримінального провадження підозру повідомили, зокрема, експрезиденту Віктору Януковичу. 
  • У липні 2015 року майно резиденції "Межигір’я" заарештували.
  • У 2017 році земельні ділянки "Межигір'я" передали державі. Суд тоді визнав недійсними договори, за якими урядова резиденція вибула у 2007 році з державної власності.
  • У жовтні 2021 року Вищий антикорупційний суд заочно арештував Януковича у справі про "Межигір'я".

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031