Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Безкоштовні дзвінки та інтернет. Що зміниться для українців у роумінгу ЄС


В ЄС включать Україну в свою зону безкоштовного роумінгу, що дасть можливість не платити додатково за зв'язок після перетину кордону.

Про це заявила глава Єврокомісії Урсула фонд дер Ляйєн, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на її Twitter.

"Ми дамо Україні можливість максимально використовувати свій потенціал.

Грунтуючись на успіху шляхів солідарності для забезпечення безперебійного доступу до єдиного ринку. Включаємо Україну в нашу зону вільного роумінгу ЄС", - написала вона, додавши, що збирається обговорити питання з президентом України.

Що значить роумінг в ЄС: офіційне роз'яснення

У країнах ЄС з 2017 року працюють правила безкоштовного роумінгу – тобто при подорожах в межах блоку тарифи за користування мобільним зв'язком не змінюються. Користувач як і раніше оплачує звичайний тариф свого оператора, ніби він знаходиться в своїй країні.

"Коли ви виїжджаєте за межі своєї країни в іншу країну ЄС, вам не потрібно платити додатково за користування мобільним телефоном. Ваші дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, текстові повідомлення (SMS) і використання даних (перегляд веб-сторінок, потокове відтворення музики і відео) оплачуються за внутрішніми тарифами, тобто, за тією ж ціною, що і дзвінки, текстові повідомлення і дані у вашій країні", - пояснюють принцип роумінгу в країнах ЄС на офіційному сайті.

Правило безкоштовного роумінгу поширюється також на будь-які вхідні дзвінки або текстові повідомлення, які людина отримує, перебуваючи за кордоном. З Користувача не стягується додаткова плата за дзвінки або текстові повідомлення в роумінгу, навіть якщо людина, що телефонує, користується послугами іншого оператора.

"Якщо ви постійно користуєтеся мобільним телефоном за кордоном, наприклад, якщо ви переїжджаєте за кордон і продовжуєте використовувати сім-карту зі своєї країни, ваш оператор мобільного зв'язку може стягувати додаткову плату за роумінг. Однак ці збори обмежені політикою сумлінного використання", - уточнюються умови для тих, хто перебуває поза своєю країною тривалий термін.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031