Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Пенсіонер-рекордсмен із Кучакова


Пенсіонер-рекордсмен із Кучакова

Кількість рекордів ветерана-важкоатлета з Київщини продовжує зростати.

Житель села Кучаків, відомий 88-річний ветеран-важкоатлет Петро Максимович Базюченко, — дворазовий переможець Всесвітніх ігор майстрів (майже як сучасні Олімпійські ігри, але для ветеранів), 10-разовий чемпіон світу, 14-разовий чемпіон Європи і багаторазовий чемпіон України, — нещодавно взяв участь у I кубку України з важкої атлетики серед ветеранів.

Змагання, яке відбулося в Харкові, присвячене пам’яті першого українського олімпійського чемпіона-важкоатлета Ігоря Рибака, який у 1956 році здобув золоту медаль на Олімпійських іграх у Мельбурні.

— На рідну Київщину привіз аж два золоті кубки. Один з них — нагорода за високий результат у моїй десятій віковій групі, а інший засвідчує титул абсолютного чемпіона, — розказує Петро Максимович. — Минулого року на змаганнях я у сумі двоборства підняв 92 кг. А цьогоріч навесні — ще на 6 кг більше. Тепер от — згори додалося ще 11! Я зараз набрав найкращу форму. Раніше на одній нозі змагався, бо в мене був жахливий радикуліт. А це він майже відпустив. Вже знову, піднімаючи штангу, на своїх двох стою.

На питання «Вістей», чи подумує спортсмен, який і так є володарем багатьох титулів, про завершення спортивної кар’єри, ветеран-важковаговик віджартовується. Каже, це наче вже і було б логічно, але, зважаючи на його фанатичну любов до спорту і сьогоднішні результати, не уявляє, що зміг би показати на помості у свої 90! Тоді, як молодші колеги хіба дотягуються до 400 балів по системі Сінклера (враховується вік, вага спортсмена і сума піднятого), його власні показники значно вищі. Так, наприклад, якщо на весняних змаганнях дідусь отримав 420 балів, то зараз — 462.

Валентина ОЛІЙНИК

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031