Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Аншлаг, дві корони і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя


Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

Конкурс краси серед старшокласниць, що пройшов 30 листопада у міському БК, вразив: одинадцятикласниці виклалися на повну, а організатори нехтували регламентом і обіцянками.

На сцену Будинку культури вийшло лише 6 конкурсанток: представниця ЗОШ № 8 АрінаЗубенко захворіла, а «Ліцей «дизайн-освіта» проігнорував участь. З першого виходу красунь під попурі в костюмах-образах різних країн стало зрозуміло, що в кожної є група підтримки.

Аншлаг. БК був переповнений. За кілька годин до початку заходу глядацьку залу розділили на сектори: місця для гостей, адміністрації шкіл, батьків і рідних конкурсанток, однокласників і друзів красунь. Багатьом глядачам довелося стояти впродовж більш ніж двох годин. Місць для преси, як і в минулі роки, не передбачили, тож журналісти чули нарікання від глядачів, що заважають споглядати дійство.

Сюжет. Постановка «Випускниці» — яскрава і показна, але технічні моменти давали збій: під час представлення ведучими учасниць, світлини дівчат на екрані не хотіли вмикатися. Попри те, що ведучі продовжували оголошувати конкурсантів, директор БДЮТ «Дивоцвіт» Наталія Тименко прямісінько із зали дала вказівку зупинитися і «чекати фотографій». Цей жест дещо зіпсував загальну картинку на сцені.

А судді хто?
Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

Організатори порушили обіцянку і запросили до складу журі освітян: очолював суддівську колегію заступник начальника управління освіти і науки Володимир Письменний, оцінювала виступи завідувач міського методкабінету Ніна Ковадло, а в складі лічильної комісії — методист Валентина Гулая. Вони запевнили, що знайомі лише з прізвищами активістів, мовляв, усе неупереджено. «Судили» дівчат і секретар міськради Ярослав Годунок, і депутати Валерій Мартишко й Дмитро Гопанчук, також інспектор зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Іван Рудь. Цікаво, чи розуміються вони на особливостях сценічної мови, режисури і мистецтві «тримати публіку»? Бо іноді їхні бали не завжди здавалися адекватними. Лише один представник журі, на думку автора, не викликав питань у суддівській колегії — заслужений діяч мистецтв, актор театру та кіно Едуард Сологуб. Цікаво, що заважає організаторам поповнити лави журі людьми, що розуміються в подібних конкурсах: режисерів, акторів, співаків Борисполю не позичати. Такі ж думки висловлювали педагоги-організатори шкіл, щоправда, не для преси.

Оцінки. Критерії оцінювання красунь озвучували перед кожним етапом. Оцінювали дівчат за 5-бальною шкалою, хоча табличок з «1» і «2» не було. Ще кепський вчинок від організаторів — обіцянка, що під час «Візитки» конкурсантка презентуватиме себе самостійно. Вимоги дотрималася одна красуня, як вона розповіла, про початковий ультиматум презентувати себе самостійно повідомили «вголос», а про можливість залучати танцювальні колективи чи помічників дізналася за кілька днів до шоу.

Конкурси. «Вилизаним» виглядав інтелектуальний конкурс. Роками раніше дівчатам потрібно було розлого висловлюватися з приводу питань на кшталт: «Що я зробила для міста?». Цього разу відповідали одним словом на три питання про країни, які дісталися конкурсанткам. Дівчат повідомили, що питатимуть про символи, звичаї, відомих особистостей, і вони позаучували список іншомовних слів, які іноді недоречно злітали з їхніх вуст.
Список майбутніх професій вражав неординарністю: фотожурналіст, астролог, ведуча «Євробачення», режисер, актриса. Конкурсний етап «Моя майбутня професія» минув на одному диханні. Цікаво, чи хтось слідкував за регламентом?
Були спроби дівчат «підкупити» журі патріотичними нотами, в чому відчувалися надлишок і штучність. За такі виступи дійсно ставили вищі бали.

Ведучі.
Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

Право бути ведучими дісталося організаторам Анастасії Лоскутовій, Дмитру Потапову й Ользі Чуловській. Леді у жовто-блакитних сукнях, Дмитро в костюмі мали пречудовий вигляд, тільки над дикцією і роботою з залом їм ще варто попрацювати.

У підсумку.
Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

Корону і звання «Віце-міс «Випускниця - чарівниця» отримала Вероніка Штефан із ЗОШ № 6, а тіара королеви вечора й перемога у конкурсі дісталася Катерині Крастиченко з НВК «Гімназія «Перспектива» ім. В. Мономаха.

дві переможниці
«Це круто!»
Вероніка ШТЕФАН, віце-міс «Випускниця-чарівниця-2018»:

Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

— Я собою задоволена, адже виклалася на всі сто. Для себе я на першому місці, для мами і своєї школи «Випускницею-чарівницею» стала я. Щодо того, чи був прогнозованим результат… Ви чули крики із зали під час нагородження випускниць?
Брати участь у конкурсі було варто. Ці 2 місяці я була у своїй тарілці. Танцюєш, показуєш себе, цей конкурс — це круто!

«За честь школи»
Катерина КРАСТИЧЕНКО, «Випускниця-чарівниця-2018»:
Аншлаг, дві корони  і «підкуп» журі на конкурсі краси серед старшокласниць Борисполя

— Почала готуватися два місяці тому. Всі казали: рано, часу вдосталь. Я вирішила: все вивчимо, а потім відшліфуємо. Не була впевнена, але на перемогу сподівалася, була переконана, що хоча б друге місце моє.
З дівчатами зберігала гарні стосунки до виходу на сцену, після цього всі стали конкурентками, а після оголошення переможців почали «зубки показувати».
Щаслива, що відстояла честь школи. Відсвяткую перемогу з родиною в «Бархаті».


Ольга ОГНЯНИК, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031