Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Віночок»: красивий і розумний


«Віночок»: красивий і розумний

У Борисполі відбулася довгоочікувана подія — на вул. Привокзальна, 14а офіційно відкрився новий дитячий садок «Віночок».

На урочистому заході зазначалося, що обласний бюджет не долучився до цього будівництва. «Віночок» — перший дитячий садочок за 34 роки, збудований у Борисполі за міські кошти. Минулого разу така подія сталася далекого 1983 року, коли було відкрито садочок «Дюймовочка», що тепер існує як «Ліцей «Дизайн-освіта». Наголошувалося, що «Віночок» має потужну систему вентиляції, власну котельню, нові меблі та іграшки. Медичний кабінет з окремим входом із вулиці. Малюнки на стінах всередині виконала Тетяна Кучмій.

За словами міського голови Анатолія Федорчука, цей дитячий садочок побудований за депозитні рахунки, а його будівництво обійшлося у понад 19 млнгрн: «Нам ніхто не вірить, бо якщо подивитися по Київській області, то вартість втричі більша. Я дякую Володимиру Шалімову, який казав: «Анатолію Соловйовичу, давайте відмовимося від пінопласту і зробимо садочок з матеріалів, що дозволять йому бути привабливим і через 10 років, і через 30». Приємно, що в цьому році ми заклали фундамент ще одного садочка. Доведеться його, мабуть, будувати тільки за рахунок міського бюджету, але ми знайдемо варіанти, знайдемо ресурси і ще раз доведемо, що у нас громада самодостатня, повноцінна і ми готові на нові перемоги».
«Віночок»: красивий і розумний

Голова правління ПрАТ «Агробудмеханізація» Володимир Шалімов у своїй промові підкреслив, що об’єкт збудовано з безпечних та екологічних матеріалів: «Я завжди казав, що діти — це наше майбутнє. Які ми умови створимо для їхнього зростання, натхнення, змужніння — таким буде це майбутнє. Коли починали будувати садок, я сказав нашим хлопцям, що це не комерційний об’єкт, не торговий комплекс, не розважальний комплекс, тому давайте не будемо дивитися на кошти. Давайте класти лінолеум такий, який безпечний дітям. Так само стіни, вентиляція. Виконували все це спеціалісти на совість, вклали душу в цей садочок.
«Віночок»: красивий і розумний

У ньому немає великого басейну, немає великого залу — це все буде в Борисполі. Але це — перша ластівка, ми показали, що місто може дати дітям таку гарну будівлю. Тут і теплі підлоги, тут і душові, гарна кухня, медчастина. Дякую, що нам це довірили збудувати».

За словами начальника управління освіти та науки Тетяни Чернойван, заняття у садку мають розпочатися цього тижня.
Наголошувалося, що груп буде шість. За словами будівельників, садок проектувався на 125 дітей. У групах зараз ліжок на 30 дітей у кожній. «Гарно, але мало», — ділилися враженнями батьки, що прийшли на урочистості.
«Віночок» очолить Лариса Панкова, яка була директором ДНЗ «Теремок» на УМБ-17. За її словами, у «Теремку», який скоро мають закрити на ремонт, виховується 232 дітей, частина з яких перейде до «Віночка». Керівник наголосила, що довірений їй садочок не лише гарно оформлений, але і розумний: має сучасну ситему вентиляції, теплу підлогу, індивідуальне опалення, є добре оснащені господарські кімнати. Тож Бориспіль може пишатися новим закладом.

до теми
На початку робочого тижня Людмила Пасенко, заступник міського голови, повідомила, що новий ДНЗ ще має вакансії вихователів, помічників вихователів тощо. Тож, хто бажає працювати у «Віночку», звертайтеся до міського управління освіти.

Сергій КРУЧИНІН, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031