Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Києві дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл


У Києві дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл
Для недопущення погіршення епідеміологічної ситуації із захворюваності на кір у столиці запроваджуються запобіжні профілактичні та протиепідемічні заходи. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, у дитячих колективах будуть проведені перевірки дітей на наявність у них щеплень проти кору.

«Діти, у яких відсутні щеплення або відповідна довідка від лікаря, будуть недопущені до занять у шкільних та дошкільних навчальних закладах усіх форм власності. Звісно ж, відповідне оголошення буде попередньо розміщено у закладах освіти», – зауважив Поворозник.

Він зауважив, що таке рішення дозволить зменшити контакти між дітьми в можливий інкубаційний період на кір і відповідно зменшити ймовірність захворювання в дитячих колективах.

Чиновник також зазначив, що в столиці не оголошено карантин, а запроваджено запобіжні профілактичні та протиепідемічні заходи з метою недопущення епідемії кору попередньо терміном на 21 день.

«Органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації та заклади освіти працюватимуть у режимі посилення профілактичних заходів. Керівники установ отримали рекомендації щодо особливого режиму утримання приміщень: дотримання температурного режиму, регулярне провітрювання приміщень та вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів. Окрім того, рекомендовано обмежити проведення спортивних і культурних масових заходів», – розповів перший заступник голови КМДА.

Він зазначив, що з початку 2018 року значно зросла інтенсивність епідемічного процесу. Так, станом на 10 січня зареєстровано 61 випадок захворювання на кір, із них 49 випадків серед дітей. За попередніми даними, майже всі хворі не мали щеплення проти кору через відмову. Хворіють діти різних вікових груп.

«Ми закликаємо батьків відповідально та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і в першу чергу думати про здоров’я своїх дітей. Наразі зробити щеплення від кору можна в усіх поліклінічних закладах столиці, які максимально забезпечені вакцинами», – зауважив Поворозник.

Освіта. ua

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031