Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Міністерство освіти внесло зміни до правил реєстрації на ЗНО


Міністерство освіти внесло зміни до правил реєстрації на ЗНО
Міністерство освіти внесло зміни до правил реєстрації на Зовнішнє незалежне оцінювання. Відтепер документи на ЗНО подаватимуть у заклади, де навчаються абітурієнти.

Повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Відтепер змінюються правила подачі документів на ЗНО. Тепер це потрібно буде робити у закладах освіти, де безпосередньо навчається абітурієнт.

Учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в поточному навчальному році здобувають повну загальну середню освіту та складають ДПА у формі ЗНО, комплект реєстраційних документів подають до закладів освіти, у яких вони навчаються,– йдеться у повідомленні.

Керівники цих закладів після отримання реєстраційних документів своїх учнів сформують список осіб, які й проходитимуть ДПА у формі ЗНО. Вони надсилають комплекти документів до регіональних центрів. А звідти відповідні сертифікати в індивідуальних конвертах надішлють на адресу закладу, де навчаються абітурієнти.

"Випускникам минулих років та особам, які не проходять державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього оцінювання, сертифікати буде надіслано за адресою, зазначеною під час реєстрації", – зазначили в УЦОЯО.

Окрім того, вилучили норму, за якої при реєстрації на ЗНО можна подати копію свідоцтва про народження замість копії паспорта. Зробили це, бо наразі паспорт громадянина України отримують з 14 років, а не з 16, як було раніше.

Ще однією новацією є те, що особи, які мають складати ДПА у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО в додатковий період (3–21 травня). Такі особи можуть обрати лише ті предмети, результат яких їм буде зарахований як оцінка ДПА.

Зміни затвердили у Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031