Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Переяславські активісти за стерилізацію бродячих собак


Переяславські активісти за стерилізацію бродячих собак

У Переяславі діє спеціальна програма щодо стерилізації бродячих собак, затверджена міською радою. Під неї виробничому управлінню комунального господарства виділені бюджетні кошти.

Комунальники повинні відловлювати тварин, доставляти у ветеринарні клініки «Мухтар» та «Айболить». Проте на практиці участь ВУКГ обмежується складанням акту виконаних робіт у ветклініці, згідно з яким лікарю-ветеринару оплачується операція. А відловлюють тварин і доставляють на власному транспорті до клінік такі місцеві ентузіасти, як Тетяна Чеботарь чи Ольга Вовк, із допомогою небайдужих пенсіонерів Анюти Удовенко чи Ніни Мільгевської.

Тетяна Чеботарь підкреслює, що простерилізованих собак можна розрізнити за чіпами на вухах, які встановлюють у ветеринарних клініках. Тварин, яких оперували до введення в дію міської програми, активісти замовили синьо-жовті ошийники. Бездомні тварина, крім стерилізації, отримують і щеплення від сказу. Ветеринари стверджують, стерилізовані собаки менш агресивні.

Особливості процесу.
Бездомного собаку активісти відловлюють, привозять до клініки, чекають, поки їй зроблять операцію й забрають. У підвалі комунального будинку Анюта Удовенко з чоловіком обладнали два місця, де тварини можуть відлежатися після операції. Тримають прооперованих тварин удома й інші пенсіонерки. Зараз до процесу підключилися й кілька активістів, які на території приватного підприємства обладнали з десяток вольєрів для тижневого утримання собак після операції. Харчі для тварин, доставляють ті ж активісти.

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031