Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Що чекає на службу невідкладної допомоги?


Що  чекає на службу невідкладної допомоги?

Зазвичай, місцева бригада «невідкладної допомоги» приїжджає на виклики швидко, має необхідний набір препаратів для надання першої допомоги. Медики, які там зараз працюють — професіонали, уважно ставляться до пацієнта. Низький їм уклін за це.

Але чи планується у рамках реформи утримувати цю службу? Чи потрібна вона місту і району?
За коментарем «Вісті» звернулися до головного лікаря Комунального медичного закладу Бориспільської районної ради «Первинний центр медико-санітарної допомоги» Дениса Хурси.

— Служба невідкладної допомоги підпорядковується Центру первинної медико-санітарної допомоги. Зараз у нас дві бригади. Працюємо цілодобово. За статистикою, на тиждень — від 250 до 450 викликів. Коли епідемія грипу, було до 1600 викликів на місяць. Здебільшого в нас працює молодь, але з досвідом. Один виклик «невідкладної» коштує 300 грн. На рік потрібно близько 5 млн грн.

Наші пацієнти — жителі міста і району (відповідно 70% і 30%). У світлі реформи, складно сказати, якою буде доля служби. Це болюче питання. Відповіді в МОЗ немає. Ще два місяці працюватимемо, а що далі, ніхто не знає. Реформа передбачає, що функцію «невідкладної» може взяти на себе сімейний лікар. Але подивимося на це з іншого боку. Лікар може захворіти, взяти відпустку. Хто замінить його, зможе надати людині необхідну меддопомогу, якщо ліквідувати цю службу?

Наталія ДОЛИНА

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031