Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині знову отруїлися діти


На Київщині знову отруїлися діти

Масове отруєння дітей, що сталися на Київщині, сколихнуло суспільство. Приватний дитячий табір відпочинку «Славутич», що у Переяславі, та санаторний заклад обласної ради «Поляна» у Баришівці стали прикладом того, що вирядити дитину на відпочинок — не означає оздоровити її.

У дитячому таборі «Славутич» 2 липнясталося масове харчове отруєння дітей , 12 осіб мали розлади травлення, внаслідок чого були направленідо ізолятора.Працівники закладу нікого до них не пускали, окрім медиків. Унаслідок сильного зневоднення та інтоксикації 8-річна дівчинка впалау кому. Дитину негайно було перенаправлено до дитячого медзакладу «Охматдит». Найважчою стала ніч із вівторка на середу, тоді лікарі боролися за життя дитини. Наразі її стан стабілізований, але з коми вона так і не вийшла.

Станом на 4 липня усі хворі діти знаходяться вдома під пильним наглядом батьків та дільничих лікарів. Відомо, що постраждалі – маленькі кияни, вихованці спортивної школи Дерюгіних. Загалом в оздоровчому таборі на відпочинку перебувало понад 200 осіб.

Фахівці Держпродспоживслужби взяли проби їжі з їдальні та провели посіви у дітей, які постраждали. Офіційних результатів поки що немає.

Відомо, що директор ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич» лише у присутності двох адвокатів дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування щодо ситуації. У Департаменті охорони здоров’я КОДА говорять, що контролювати роботу приватних структур подібного типу наразі в Україні надто складно через певні прогалини в законодавстві.

За даним фактом прокуратурою Київської області порушено кримінальне провадження.
Ще один випадок масового отруєння дітей стався 3 липня у санаторному закладі обласної ради "Поляна" у Баришівці. Там отруїлися 17 осіб, у них наявні ознаки кишкової інфекції. Дітей у важкому стані немає. Інфекційні заклади району підготували місця на випадок, якщо у когось із дітей погіршиться самопочуття.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031