Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Уряд погодився профінансувати Укрпошті доставку пенсій у села


Уряд погодився профінансувати Укрпошті доставку пенсій у села

У законопроекті про державний бюджет на 2019 рік, який Кабінет міністрів України вніс до парламенту на друге читання, передбачили збільшення видатків на Укрпошту, якими планують профінансувати втрати компанії від збиткового тарифу на доставку пенсій у сільські райони.

«В проекті бюджету 2019 закладаються 500 млн грн для Укрпошти, вперше за десятиліття. Ці гроші будуть спрямовані виключно для фінансування заробітної плати поштарів «останньої милі», — повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він додав, що ці кошти спрямують на виплату зарплат працівникам сільських відділень Укрпошти, що забезпечить присутність держави в найменших населених пунктах.

Нагадаємо, що 26 жовтня стало відомо, що Укрпошта може відмовитись від доставки пенсій та закрити відділення у сільській місцевості через нерентабельність. Пізніше, у коментарі Громадському, голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

«У середньому кожне (відділення) щомісяця зазнає збитків майже на 3 тисячі гривень. Одна з головних причин збитковості — доставка пенсій за тарифами, нижчими від собівартості. На кожній доставці втрачаємо 19 гривень», — повідомляв очільник Укрпошти.

Як повідомлялося, Укрпошта закриє частину відділень у невеликих селах та замінить їх на поштарів, що будуть пересуватись на автомобілях. В Укрпошті заявляли, що утримання відділень у селах з населенням менше 2000 осіб є економічно невигідним.

Президент України Петро Порошенко заявляв, що виступає проти закриття відділень Укрпошти.

hromadske

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031