Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Виборець має знати


Виборець має знати
Наближаютья вибори Президента України. Тому Виконавчий комітет Бориспільської міської ради опублікував роз'яснення для виборців. Що необхідно робити, аби стовідсотково мати можлівість проголосувати, та як змінити місце голосування за станом здоров'я.
Так, частиною 3 статті 32 Закону України "Про вибори Президента України" кожен громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому чисті не включення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.
Громадянин особисто подає заяву до дільничної виборчої комісії чи органу ведення Державного реєстру виборців. У разі якщо громадянин за станом здоров'я не може особисто подати заяву, дільнична виборча комісія за його зверненням зобов'язана забезпечити прийняття заяви у нього в інший спосіб.
Заява може бути подана не пізніш як за п'ять днів до дня виборів і розглядається виборчою комісією протягом одного дня. Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається.
Перевірити себе в списках виборців можна також через он-лайн сервіс «Особистий кабінет виборця» на сайті Державного реєстру виборців. Виборці з окупованих територій України - можуть звернутися до будь-якого органу ведення реєстру щодо свого включення у списки.
Право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення із списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі.
Адміністративний позов про уточнення списку виборців подається до Бориспільського міськрайонного суду Київської області суду без сплати судового збору. Адміністративний позов може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 24 години 29 березня 2019 року. Суд вирішує адміністративні справи щодо уточнення списку виборців у дводенний строк після надходження адміністративного позову, але не пізніше ніж за два дні до дня голосування, а якщо адміністративний позов надійшов за два дні до дня голосування - невідкладно.
Шановні громадяни, звертаємо вашу увагу, що відповідно до ст.ст. 273- 277 КАС строк подання адміністративного позову щодо уточнення списку виборців не може бути поновлено. Адміністративні позови, подані пізніше вищезазначеного дводенного строку до дня голосування, залишаються судом без розгляду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031