Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Настя Ярошук із Кучакова — чемпіонка України з карате-до


Настя Ярошук із Кучакова — чемпіонка України з карате-до
В Києві відбувся Чемпіонат України з шотокан карате-до, де учениця Кучаківської ЗОШ Настя Ярошук, вихованка тренера В'ячеслава Сербіяна, стала переможницею.
Цьогоріч на Чемпіонат України, що слугував і відбором на Чемпіонат світу (відбудеться у липні в Чехословаччині), з’їхалося понад 420 учасників, 22 клуби з більшості областей країни. Кожен клуб намагався потрапити в Збірну України з максимальною кількістю своїх спортсменів. Знаковим стало те, що на події були присутні представники європейського суддівського комітету SKIF (Shotokan Karate International Federation).
«Змагання були складними, деякі категорії налічували до 70 спортсменів, — говорить В’ячеслав Олексійович, — хто не виборов перемогу, повинні розуміти, що участь в таких заходах — хороший досвід, і поразка має бути мотивацією для наполегливих тренувань» — резюмував тренер, який і сам на змаганнях здобув відзнаки, зокрема з виконання ката: II місце в своїй віковій групі (чоловіки 40- 49 років) і III місце серед чоловіків у віковому проміжку 20-29 років.

Наші спортсмени виступали пізно ввечері, а переможниця — проти півночі. Однак і виснажливе очікування дало результати.
«Чекати було важко і виступати теж, бо моя категорія (дівчата 14- 15 років) розпочалася о 23:30, а суперниць було 12, — ділиться чемпіонка Настя. — Але коли почала вигравати, то зраділа. Адреналін зробив свою справу».

Дівчина каже, що займатися карате почала у 9 років. Пригадує, що на заняття пішла, не уявляючи, чому, а потім хотіла усе лишати. Були сумніви, та перемоги додавали натхнення для тренування. Сьогодні в Насті червоний пояс та майже 20 медалей, здобутих на змаганнях в різних містах України. Скоро вона поїде на чемпіонат в Галле, Німеччина (ARAWAZA CUP 2019). Спортсменка вже точно знає, що в дорослому житті займатиметься спортом.
«Це змагання дуже високого рівня, — коментує один із суддів чемпіонату, тренер-викладач Ігор Федина. — Була широка програма, змагання тривали довго, вклалися в один день. Зараз в країні поганий економічний стан, а тут слід враховувати оренду, і проїзд, і проживання, і харчування. Тому, коли економимо на одному, то обов'язково втрачаємо в чомусь іншому. Деколи буває, що змагання і о 4 ранку закінчуються. Головне, що подібні заходи відбуваються і росте достойна зміна спортсменів», — підсумував співрозмовник.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031