Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

4,5 із 5 можливих: Бориспіль отримав подяку від Європейської хокейної федерації


6 — 10 червня Бориспіль приймав спортсменів та делегатів Кубку Європейських Чемпіонів «Челендж», що прибули на міжнародні змагання з хокею на траві серед жінок. 

У Чемпіонаті взяли участь 7 команд: чемпіони Чехії, Польщі, Хорватії, Туреччини, Швеції, Португалії та бориспільська команда «Колос». Бориспільська команда вигравала Кубок «Челенджер» і раніше — стала чемпіоном у 2014 році в Австрії, а в цьому році знову виграла його, вже вдома, з результатом 4,5 балів по 5-бальній системі.

Голова Бориспільського спортклубу «Колос» та Заслужений Тренер України Віктор Щегель (на фото крайній зліва) розповів, що проведенню чемпіонату передувала серйозна підготовча робота, яку потрібно було швидко організувати, адже рішення Європейської Федерації провести Кубок в Борисполі стало несподіваним для міста.
«У 2018 році, під час ігор Чемпіонату України, сюди приїздила комісія з Європи — щоб проінспектувати придбане нове німецьке покриття для стадіону, — згадує він. — А через місяць я отримав листа від Федерації, що Бориспіль обраний для проведення Кубку «Челенджер», з вказанням недоліків, які слід усунути: неналежний стан туалету, відсутність електронного табло та озвучення». Крім того, наголошує, приймаюча сторона мала взяти на себе всі організаційні та фінансові витрати (авіа- та автобусні перевезення, проживання та харчування делегацій — спортсменів, тренерів та суддівського складу, виготовлення форми, медалів, кубків, організація прямої трансляції тощо), всього на суму 260 000 гривень.
Віктор Щегель каже, що відразу звернувся до міського голови Анатолія Федорчука і той не мав сумнівів — Бориспіль має прийняти змагання, адже це ще й питання іміджу. Оперативно були виділені кошти на табло, озвучення, а ТОВ «Трест Бориспільсільбуд» зробив туалет європейського рівня. «Виникла проблема з фінансуванням організаційних витрат — тут міська рада допомогти не могла, бо, поки оголошувала б тендери тощо, пройшов би рік, а часу не було. На допомогу прийшли місцеві підприємці — вони перерахували частину коштів. Серед них — Костянтин Струков, Микола Стариченко, Валерій Мартишко, Олександр Сич, Ігор Левітас та Володимир Борисенко. Допоміг і центр олімпійської підготовки Київської області та депутат Київської обласної ради Валерій Ксьонзенко», — з вдячністю говорить Щегель.

Організація була на високому рівні. Під час змагань чергувала невідкладна допомога, патрульна поліція, спортивний лікар-травматолог та медична сестра. Гості жили у комфортабельних готелях «Лігена», «Золотий Лев», «Стара Вежа». «Цікаво, що шведи побажали розміститися в хостелі на території приватного сектору, ми знайшли такий на вулиці Садовій, — розповідає Віктор Григорович. — Підприємець із села Старого Олександр Леоненко надав комфортабельний автобус для делегацій, а ще й був водієм. Допоміг вчитель іноземних мов Валерій Гречко із НВК «Гімназія «Перспектива» — підібрав шість школярок, що гарно знали іноземні мови, вони були волонтерами на змаганнях та супроводжували гостей. Найоригінальнішими були подарунки гостям перед від’їздом. Завдяки Валерію Мартишко, місцевому аграрію та фермеру, команди отримали український сюрприз — кожній (окрім турецької) вручили по 3 кг сала. Його смак так вразив іноземців, що вони телефонували та казали: «шпіг зер гут».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031