Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Безкоштовна комунальна служба у Борисполі


Безкоштовне збирання бур’янів від домоволодінь віднедавна організовано в Борисполі на волонтерських засадах. Восени активісти обіцяють розпочати приймання сухого гілля. Який мотив благодійної допомоги, дізнавалися «Вісті».

Громадська організація «Людина», яку створив бориспілець Олександр Кирій, кілька тижнів займається безкоштовним збором сухої трави від домівок бориспільців.

На Фейсбук сторінці активісти просять містян виносити бур`яни під двори. «Нам і так доводиться перекидати тонни цього добра своїми руками щоразу. Також вказуйте точну адресу, адже пошуки будинків, особливо нових вуличок, займуть більше часу, ніж робота. Пам`ятайте, нас теж після роботи чекають вдома рідні люди», — пишуть волонтери.

Засновник організації Олександр Кирій говорить, що зайнявся комунальною справою, щоб показати людям, що навести чистоту в місті можливо без особливих зусиль. Друзі та колеги його підтримали.

«Після кількарічних викликів поліції та представників відділу контролю за благоустроєм із скаргами на паліїв я вирішив спробувати подолати проблему іншим способом — вивезенням скошеної трави. Разом із однодумцями закупили спецобладнання та подрібнювач для трави. Плануємо придбати машину для подрібнення гілля»,  — розповів Олександр, уточнивши, що вартість такого обладнання 72 тис. грн.

За словами активіста, протягом двох тижнів роботи вони зібрали 12 тонн сухої трави, яку вивозять на ферму з вирощування каліфорнійського черв’яка, яка працює в Борисполі.

На запитання, якими мотивами керується, засновник ГО відповів, що хоче дихати чистим повітрям. Звісно, справа благородна: вкладати власні кошти, не чекаючи зиску, дбати про довкілля, турбуватись про нащадків.Та чи надовго вистачить активістам фінансів та запалу?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031