Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільський священник зустрівся із Папою Римським


З 12 по 14 вересня в Українській папській колегії святого Йосафата в Римі відбулася щорічна Зустріч східних католицьких єпископів Європи.

На зустрічі, організованій Радою єпископських конференцій Європи (CCEE ) та Українською Греко-Католицькою Церквою на тему “Вселенська місія Східних Католицьких Церков Європи сьогодні”,  взяли участь близько сімдесяти делегатів – представників Східних Католицьких Церков у Європі.

Священник із Борисполя  Ігор Шабан – настоятель храму святих Володимира та Ольги Української греко-католицької церкви також відвідав конференцію та навіть побував на аудієнції Папи Римського.

«Зустрічаючись з представниками Східних Католицьких Церков Європи, Єпископ Риму закликав «прямувати вперед в дусі сопричастя», – розповів Ігор Шабан на своїй сторінці у Facebook.

Він також додав, що «мав приємну нагоду поспілкуватися з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним секретарем Ватикану», а 15 вересня відслужив Божественну Літургію у соборі Святої Софії в Римі, яка цього місяця святкує своє 50-річчя з дня освячення.

Конференція завершилась у суботу, 14 вересня, аудієнцією у Святішого отця Франциска. Папа Франциск надихнув учасників Зустрічі «продовжувати йти вперед у дусі сопричастя».

Учасники Зустрічі також висловили побажання створити робочу групу для опрацювання спільної екуменічної концепції Східних Католицьких Церков Європи та пропонувати утворення змішаної богословської комісії між Православними Церквами та Східними Католицькими Церквами, щоб дати новий поштовх в екуменічному діалозі.

Пресслужба Ради єпископських конференції Європи – Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031