Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Стаціонарне відділення вороньківської лікарні зачиняється


25 жовтня директор КНП «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Олександр Щур приніс погані новини для жителів села Вороньків повідомивши, що стаціонарне відділення припиняє своє функціонування. Про це повідомляє Інформаційна агенція «Поглад».

У залі сільського будинку культури зібралися переважно люди похилого віку, адже саме для них існування стаціонарного відділення – це питання життя та смерті.

Олександр Павлович намагався донести до людей «вказівку із верху» про те, що у 2020 році медичні заклади усіх рівнів перейдуть на модель фінансування Національної служби здоров’я згідно з Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»

Згідно цього закону заклади почнуть працювати за Господарським кодексом України. Це означає, що лікарні більше не працюватимуть як бюджетники, а стануть неприбутковими підприємствами. Зможуть самостійно розпоряджатися своїми коштами, складати фінансовий план, планувати закупівлю обладнання та ремонт, вільно формувати зарплату своїх медичних працівників. 

Тобто відбудеться реорганізація Вороньківської лікарні, що призведе до закриття фізкабінету, стаціонарного і денного відділення, акушерську і фельдшерську служби, а також скасується посада стоматолога. 

«У держави немає грошей для подальшого фінансування таких лікарень. Лікарня перейде до сільської ради, а ви там вирішуйте чи будете фінансувати стаціонар чи ні», — зазначив Щур.

На що сільський голова Воронькова Яструб Ніна Іванівна розповіла, що потрібно підрахувати у скільки обійдеться обслуговування стаціонару, а вже потім вирішувати чи зможе село «потягти» його роботу.

Присутніх людей дуже турбувало питання роботи стоматологічного кабінету, який теж закриють. Вороньківці скаржилися, що не зможуть оплатити послуги приватного стоматолога маючи пенсію розміром у 2 тис грн.

На що Олександр Щур відповів, що стоматологам запропонували відкрити приватний кабінет, тим паче місце для роботи їм надасть сільрада. Але людей така відповідь не задовольнила, адже послуги приватного лікаря коштують більше.

Загалом атмосфера у залі була агресивно-гнітюча.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031