Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

31 жовтня — Всесвітній день міст


31 жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день міст.

Починаючи з 31 жовтня 2014 року відзначається Всесвітній день міст (World Cities Day), який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН (A/RES/68/239) у грудні 2013 року з метою привернення уваги широкої міжнародної громадськості до проблем світової урбанізації. Також в резолюції йдеться про необхідність посилення кооперації країн у використанні можливостей та вирішенні проблем, пов'язаних з цим процесом, щоб забезпечити сталий розвиток міст у всьому світі.

Це міжнародне свято присвячене одному з найвидатніших і найбільш складних творінь людства. Адже саме соціально-економічний розвиток будь-якого міста залежить від його урбанізації: наскільки комфортно в ньому жити людям з точки зору безпеки, екології, розвиненої інфраструктури, якості надаваних послуг і т. д. Тому справедливий і відповідає потребам доступ до основним міським послуг є однією з основ стійкої урбанізації, а, отже, і соціально-економічного розвитку в цілому.

У складі Київської області - 26 міст, найбільшим з-поміж яких є Біла Церква. Щороку наші міста динамічно розвиваються, стають кращими, комфортнішими, орієнтуючись на потреби своїх жителів, розширюється доступ до основних міських послуг, можливості для працевлаштування містян, безпечні і здорові умови для проживання, відкриваються нові амбулаторії, садочки, школи, центри...

Цей день проходить під загальним гаслом «Краще місто, краще життя», проте, щороку обирається тема Дня, покликана привернути увагу до успіхів в галузі урбанізації або до проблем в цій сфері. Цього року підтема заходів звучить так: «Інновації та зміни на краще для майбутніх поколінь».

До речі, сьогоднішній День – це ще й нагода віддати належне мерам міст за докладені ними зусилля для поліпшення життя мешканців цих населених пунктів. Для перетворення міст потрібні політична воля і здатність координувати дії багатьох суб'єктів та зацікавлені сторони. Мери є виразниками сподівань населення і відіграють одну з центральних ролей в забезпеченні правильного міського планування і перетворення міст у джерела добробуту, інновацій та соціальної згуртованості.

Вітаємо зі святом і містян Київщини, бажаємо їм добробуту, процвітання, комфорту і пишатися своїм містом, жити в якому судилося долею.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031