Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Реабілітація для левів, тигрів, ведмедів і лисиць


Притулок для диких тварин Наталії Попової, який працює на території кінноспортивного клубу «Магнат» (Великоолександрівська сільська рада), став реабілітаційним центром для порятунку тварин, постраждалих від людської жорстокості.

У левиці новосілля

Виснажена 15-річна левиця Яна отримала шанс на життя, коли у 2018 році потрапила до власниці кінноспортивного клубу «Магнат» Наталії Попової. Наталія розповідала, що доводилося годинами сидіти біля клітки, щоб тварина зрозуміла, що вона в безпеці. Наталія мріяла побудувати для Яни просторий вольєр. Адже у левиці пошкоджений хребет і букет проблем зі здоров’ям.

Будівництво помешкання для Яни тривало п’ять місяців, паралельно із фізичною та психологічною реабілітацією левиці. Метал для вольєру добрі люди дали у борг – це 10 тис. доларів. Нині залишилося виплатити 3 тис. доларів.

30 грудня левиця переселилася в нові апартаменти, де є утеплений зимовий будиночок із інфрачервоною лампою, басейн, достатньо простору, щоб побігати. Щоправда, бігає вона неохоче. Хіба що разом із Наталією, якій довіряє, як і вівчарці Тарі. Зараз левицю не впізнати. Вона розвальцем проходжається вольєром, не звертаючи уваги на сторонніх. На схилі літ (левиці 16 років) тварина почувається комфортно.

Кругообіг тварин у притулку

Серед Наталиних підопічних є ще три леви, лисиці, хижі птахи і тигри. Частина із них у притулку тимчасово. Рись-каракал відправили до Рівненського зоопарку. Циркові ведмеді Лора і Маша нещодавно переїхали до Румунії, де живуть у природі. Нещодавно довелося лікувати ще ведмедя Мішу, якого врятували з мисливської притравочної станції. Нині тварина має в розпорядженні 2 га території у Ведмежому Притулку «Домажир» в Україні. «Якщо є умови для проживання кращі, ніж у мене, я передаю тварин», — наголошує Наталія.

Був у притулку і лис Філімон, який потрапив сюди із задавненим переломом ноги. Він був прооперований, пройшов реабілітацію і отримав нове місце проживання. Зараз у притулку мешкає рудий лис Петя і чорнобурка Шері — 1 липня у передмісті Києва волонтери знайшли рідкісну чорно-буру лисицю. Для лиса і вовків будується вольєр.

Левиця Деміра, яка у Наталії із квітня, у лютому виїздить у Південну Африку. Дві інші левиці чекають на оформлення документів.

Є також олень Льошка та гірський козел Борька.

Територія, де утримують диких тварин, огороджена і під спостереженням, туди без Наталії ніхто не заходить. Екскурсій до притулку не влаштовують, бо це територія реабілітації, а не розваг.

Працюватиме благодійний фонд

На території кінноспортивного клубу «Магнат» збудована єдина в Україні клініка для великих тварин.

Тепер Наталія Попова повідомила, що планує збудувати окрему клініку спеціально для диких тварин. У цій справі покладає надії на допомогу природоохоронних організацій в Україні та за її межами і на підтримку небайдужих. Щоб вивести благодійну діяльність на новий рівень, хазяйка притулку зареєструвала благодійний фонд допомоги диким тваринам. Залишилося пройти деякі процедури, передбачені законом, і отримати реквізити. У січні має стартувати робота благодійного фонду.

Недешеве задоволення

Наталія каже, що утримання однієї дикої тварини коштує 22-24 тис. грн на місяць. Організація, яка прилаштувала у притулок левів на перетримку, виділяє щомісяця 8 тис. грн на всіх. Допомагають Наталії небайдужі люди, які перераховують кошти на її карту. Завдяки допомозі будуються вольєри для тварин, є харчі та ліки. Наталія на сторінці в мережі Фейсбук звітує про витрати та розповідає про долю кожного вихованця з фото та відео підтвердженнями.

Карта ПриватБанку 4731 1856 1037 2341 — Попова Наталія Олегівна

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031