Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах чоловік забив бездомного пса до напівсмерті. Люди вимагають кривднику покарання


У Броварах чоловік забив бездомного пса до напівсмерті. Люди вимагають кривднику покарання

Інцидент трапився кілька тижнів тому в будинку №2 на вул. Симоненка (ЖК «Купава»): на очах 70-річної консьєржки один із мешканців будинку практично до смерті забив ногами пса, якого вахтерка приютила в своїй кімнаті.

Любов Іванівна веде до маленького коридорчика і показує як усе відбувалося: «Максим (так звуть кривдника тварини – авт.) вигнав Рекса із кімнатки вахтерів, а потім затис його вхідними дверима і носаками став його бити. Я кричала і плакала, щоб він випустив тварину, але Максим мене не слухав і продовжував бити, аж поки Рекс із страху і болю не справив нужду прямо йому під ноги».

Після такого стресу консьєржка довгий час не могла прийти до тями: мешканцям будинку довелося навіть надавати їй медичну допомогу.

Розповідаючи про нелюдське ставлення по відношенню до тварини, один із мешканців будинку №2 Сергій у «Фейсбук» написав: «Уявіть собі картину: істота чоловічої статі вагою під сто кілограмів ногами б’є собаку вагою в 12 кг. На площі три квадратних метри. Ні втекти, ні сховатися, ні ухилитися – ні найменшого шансу! Це все одно, що дитину замкнути в загоні з шаленим биком. Від удару тіло складається навпіл. Біль, страх, паніка …».

Після пережитого чотирилапий довго не наважувався знову зайти в будинок, а коли прийшов, люди помітили: боки в тварини підозріло набрякли.
У Броварах чоловік забив бездомного пса до напівсмерті. Люди вимагають кривднику покарання

У багатьох мешканців багатоповерхівки є домашні тварини, однак уже три роки як їхнім улюбленцем став і бездомний пес Рекс. За ці роки чотирилапий вивчив усіх жильців будинку і щодня доводив їм свою любов і відданість, «сигналізуючи» про чужаків. Живому «домофону» люди дякували хто добрим словом, хто шматком хліба. Свого помічника консьєржки приютили в підсобному приміщенні та поставили його на «пайок» – миску супу. Однак безрідний пес подобався не всім мешканцям. Та найбільше чотирилапого, який часто грівся в приміщенні консьєржів, не злюбив 40-річний Максим, котрого сусіди характеризують як людину замкнуту і непривітну. Чоловік, за словами жильців, часто ображав тварину: виганяв із приміщення та бив, а на зауваження людей відповідав нецензурною лайкою.

Здавалося б, у країні війна, купа економічних та соціальних проблем, які можуть бути собаки? Можливо, історія із псом не так би зачепила жильців за живе, якби Рексів кривдник не працював пілотом у міжнародній авіакомпанії і не ризикував щодня життями сотень людей. Мешканці будинку переконані: ставлення людини до тварини може слугувати своєрідним індикатором скритих “запальних процесів” у свідомості громадянина ще задовго до драми. «Немає ніякої гарантії, що в чоловіка, який щораз зганяє на тварині свої підсвідомі страхи і ниці інстинкти, в голові ніщо не “переклинить” і він не спрямує літак на схил гори, потягнувши заодно і пару сотень людських життів. А подібну практику ми вже маємо», – говорить Сергій. І нагадує минулорічну трагедію, що сталася у Франції, коли пілот «Airbus A320» Андреас Лубіц, який страждав на гостру депресію і неодноразово планував суїцид, спрямував літак із 150 пасажирами вниз.
У Броварах чоловік забив бездомного пса до напівсмерті. Люди вимагають кривднику покарання
Журналістам не вдалося поспілкуватися із пілотом, однак на відео, яке продемонстрували його сусіди, чоловік свою причетність до побиття тварини заперечує. Проте погоджується: пес йому не подобався, тож і дав приблуді одного стусана. Та крововиливи на фото і виписки із обстеження постраждалої тварини говорять за інше.

Щоб допомогти Рексові одужати, небайдужі мешканці об’єдналися: одні розпочали збір коштів на лікування, інші – підшукали для підопічного кілька ветеринарних клінік, треті – возять його на обстеження та лікування, ще інші – годують та вигулюють.

Як стверджують опікуни Рекса, на жаль, він приречений. Єдине, чим можуть люди допомогти тварині, – створити йому належні умови для спокійного доживання останніх днів.

Небайдужі мешканці обіцяють: їхнього улюбленця більше ніхто не образить, адже вони відповідальні за того, кого приручили. А щоб для інших був урок, готують спільне звернення до керівництва авіакомпанії, де працює Максим, та в поліцію. Люди переконані: знущання над тваринами – злочин і кривдник має понести заслужене покарання.

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031