Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Жителі Переяслав-Хмельницького району підтримали ідею створення територіальної громади


Жителі Переяслав-Хмельницького району підтримали ідею створення територіальної громади
Жителі Стовп’яг підтримали ідею створення разом з Єрківцями, Ковалином та Дівичками територіальної громади.

У четвер, 16 лютого, у Стовп’ягах (Переяслав-Хмельницький р-н. Київська обл.) відбувся схід села. Зійшлися мешканці усіх населених пунктів – Кавказу, Гречаників, Веселого, які територіально входять до Стовп’язької сільської ради. Актова зала будинку культури була переповнена.
Жителі Переяслав-Хмельницького району підтримали ідею створення територіальної громади

Сільський голова Тимофій Девко насамперед прозвітував про зроблене владою села у 2016 році, поінформував про стан справ у всіх установах та закладах соціальної сфери.

Наразі Тимофій Петрович працює над тим, аби на в’їздах до Стовп’яг і Гречаників встановити камери спостереження. Цей задум у нього з’явився у зв’язку із погіршенням криміногенної обстановки у селі та й в усьому нашому районі загалом.
Жителі Переяслав-Хмельницького району підтримали ідею створення територіальної громади
На території сільської ради працює два ФАПи. Минулоріч затрати на надання безкоштовної медичної допомоги склали 8 тис. грн. Це спонсорська допомога ТОВ “АгроТрейдГруп”. Його керівник Віталій Біленко, який був присутній на зборах, запевнив селян, що й цього року він наповнить аптечні кіоски Стовп’яг та Веселого необхідними ліками. Нещодавно у Стовп’язькому ФАПі за кошти сільського бюджету та завдяки шефській допомозі місцевого жителя був зроблений поточний ремонт.

Щодо благоустрою, то минулого року було проведено ямковий ремонт усіх вулиць з твердим покриттям на загальну суму близько 543 тисячі грн. На поточний ремонт вуличного освітлення витрачено 65 тис. грн. На кладовищах Стовп’яг та Кавказу, а також біля школи було встановлено бетонні паркани. На це було затрачена алереї, а понад 44 тис. грн – на придбання лавочок і урн для сміття для цієї зони відпочинку. На вул. Польовій у Стовп’ягах за ініціативи депутата сільської ради Тамари Андросенко з’явився спортивний майданчик. Кошти (35 тис. грн) на його облаштування було виділено із сільського бюджету. Витрати на утримання сміттєзвалища, яке розташоване між Стовп’ягами і Гречаниками, склали 56 тис. грн. Аби сюди не звозили сміття з інших населених пунктів, воно постійно знаходиться під охороною.

Директор будинку культури Галина Рябчун подякувала виконкому сільської ради, місцевим підприємцям Костянтину Ядченку, Віталію Біленку та Григорію Перчуку за матеріальну підтримку у всіх починаннях. Також повідомила, що цьогоріч у Стовп’ягах традиційне свято Масниці через війну на сході України проводитись не буде.

На зібранні селяни мали можливість ознайомитися із містобудівною документацією, генеральним планом та планом зонування території сільської ради.

Загалом роботу сільського голови Стовп’яг Тимофія Девка селяни оцінили на задовільно.

На порядок денний було винесено й доленосне для громади питання – із ким та на яких умовах об’єднуватися. Ця тема обговорювалася найдовше і найемоційніше. Адже більшість громадян, які проживають на території Стовп’язької сільради проти об’єднання із Переяславом, як їм пропонували. Тож Тимофій Петрович висловив своє бачення – за об’єднання з громадами Єрківецької та Ковалинської сільських рад з центром у Дівичках.

На захід прибув сільський голова Дівичок Іван Матюк саме для того, щоб поінформувати селян про перспективи створення центру громад у його селі. А у випадку реалізації цього він охоче поступиться своєю посадою Тимофію Девку, який має великий досвід головування.

Про те, що Тимофій Петрович – гарний господар села, добре знається на бюджетному кодексі та вміло використовує фінанси для розвитку села та благополуччя його мешканців, зазначив і перший заступник голови РДА Юрій Бобровнік. Його появі у Стовп’ягах зраділо чимало селян, які стежать за його активною діяльністю щодо забезпечення прозорості роботи влади.

На території Стовп’язької сільської ради у 575 домогосподарствах проживає 1524 особи. З них дітей дошкільного віку – 91; школярів – 148; молоді від 18 до 35 років – 172; працездатного населення – 628; пенсіонерів – 756.

Олена МАТВІЄНКО

Вісник Переяславщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031