Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Микола Корнійчук: «На балансі міста озеро Нове»


Тему про водойму під назвою Нова порушив міський активіст Андрій Цвілюк у Фейсбук-спільності «Бориспіль для всіх».  За його словами, озеро розташоване біля заводу «Пентопак», неподалік вул. Броварської. Раніше воно перебувало у власності держави, тепер фонд державного майна України передає  озеро у власність Борисполя.

Містяни у коментарях до допису згадують, що озеро Нове колись було місцем відпочинку з дитячим майданчиком, пляжем. Пізніше, як писали в коментарях групи, ЗАТ «Пентопак» вивело у нього труби для нечистот. Зараз, за словами мешканців тамтешнього мікрорайону, озеро заросло очеретом і потребує очищення й обслуговування. 

Заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук підтвердив «Вістям» інформацію про передачу згаданого озера на баланс міста, але підкреслив, що  наразі немає планів у влади виділяти кошти на його облаштування. 

«Зараз усі зусилля Борисполя спрямовані на подолання коронавірусної інфекції, фінансуємо медицину, платимо зарплату лікарям, всі інші програми тимчасово призупинені. Коли епідемія закінчиться і місто повернеться до нормального життя, будемо виконувати інші заплановані роботи — їх у  2020 році передбачено на понад 150 млн грн, це без будівництва садка й добудови школи», — прокоментував Корнійчук. 

За його словами, окультурення озера Нове під питанням. «Передача озера на баланс міста —   формальність. Від цього воно не стане глибшим і чистішим. Озеро штучне, його функція — збирання дошових, паводкових і талих вод, як і інших озер Борисполя», — зауважив він. 

Також заступник міського голови погодився, що коли громада забажає зробити благоустрій озера та звернеться до депутата округу, той може спрямувати на ці роботи кошти з депутатського мільйона, але в наступному році.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031