Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Аби швидко реагувати на проблеми з пандемією, нам просто необхідна допомога з боку бізнесу»


Залучення соціально відповідального бізнесу до боротьби з коронавірусом – загальносвітова тенденція. Отож і для бізнесу Бориспільщини, як ніколи, прийшов час соціальної відповідальності. Керівники району -  Владислав Байчас, голова райради, та Володимир Строкань, голова РДА, зібрали представників бізнесу, найбільших меценатів    та підприємців  Бориспільщини,  аби  підтримати район та громаду у боротьбі з COVID –19.

Поки що бажаючих виявилося не так багато, але є надія, що це лише початок потрібної й важливої справи. Першими швидко мобілізувалися  Олександр Сафонов, директор СТОВ «Любарецьке», Володимир Шалімов, голова правління ПрАТ «Агробудмеханізація», Сергій Міщенко, директор СТОВ «Старинська птахофабрика».  До роботи долучився і народний депутат Сергій Бунін.

Керівники району та підприємці  склали детальний перелік засобів індивідуального захисту в лікарнях, сформували чіткий перелік потреб. «Ми не маємо готового рецепту як це правильно зробити, але пропонуємо, щоб кожен підприємець сам визначився, скільки він може виділити коштів», - зауважив Владислав Байчас. 

Вирішили, що в першу чергу треба забезпечити необхідним екстрену медичну допомогу та приймальні відділення у лікарнях. Зокрема, йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфекційних засобів, палива для машин «швидкої». Справа в тому, що екстрена медична допомога фінансується з обласного бюджету, район не має до цього відношення та керівництво району не може стояти осторонь цілої купи проблем з якими на разі стикається «швидка»: немає в достатній кількості палива, засобів індивідуального захисту тощо. Ремонт  машин та по одні тонні палива ,  для карет екстреної медичної  допомоги, взяли на себе О. Сафонов та В. Шалімов.

Також вони придбають засоби індивідуального захисту:  медичні маски, захисні костюми та халати для медиків.  Від С. Міщенка  - 100 халатів та 200 медичних масок другого ступеню захисту доставлять нашим лікарям. Окрім того,  керівництво «Старинської птахофабрики» потурбується про захист соціально незахищених верств населення,  які опинилися у важкій ситуації через карантин – забезпечить земляків найнеобхіднішими продуктами харчування. Кошти ТОВ «Найс», співвласницею якого є дружина голови райради Наталія Байчас, - а це 100 тис грн., направлять на придбання засобів індивідуального захисту для медичних працівників.
«Медики покликані першими вступити в бій з коронавірусом. І якщо вони бачитимуть нашу підтримку, то, звичайно, будуть впевненіше себе почувати. Наразі медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, тест-системи - є особливо дефіцитним товаром не тільки на Бориспільщині, а й в усьому світі, тому лише спільна та злагоджена робота бізнесу і влади дозволить вчасно забезпечити наші лікарні всім необхідним», – аргументував Володимир Строкань.

Керівники району та підприємці подали хороший приклад. І цей благородний почин обов’язково повинен мати продовження, мають бути конкретні справи і за ними неодмінно буде результат. «Дякуємо всім, хто відгукнувся на заклики про допомогу. На цьому вона не закінчилася.  Підприємці й надалі допомагатимуть  у боротьбі з коронавірусом.  Справа в тому, що багато компаній не хочуть працювати з бюджетними коштами і принципово працюють з підприємцями. Їм так простіше й швидше. Тому, аби миттєво реагувати на проблеми з пандемією, нам просто необхідна  допомога з боку бізнесу. Просимо   долучитися до цієї  ініціативи і решту представників бізнесу Бориспільщини. Наш обов’язок спрямувати  допомогу туди, де її найбільше потребують, мобілізувати ресурси для вирішення  нагальних проблем, зробити все, щоб захистити медичних працівників та жителів нашої Бориспільщини від пандемії та швидше повернути життя району в нормальне русло. Тож не лише словами, а й ділом, конкретними справами  допоможемо подолати COVID – 19 разом», - підвів риску В. Байчас.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031