Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Пожежа ледь не дійшла до складів боєприпасів – горіло на військовому полігоні в Дівичках


У взаємодії з підрозділами ДСНС та Збройних Сил України гвардійці Міжнародного центру Національної гвардії України днями долучилися до гасіння масштабної пожежі, що виникла на території військового полігону в селі Дівичках, на території Переславщини, що на адмінмежі з Бориспільським районом.

Сильний вітер, що змінював напрямок, суттєво ускладнив роботу пожежним і давав змогу вогню розповсюджуватися майже неконтрольовано. 

Факт: площа пожежі склала понад 150 гектарів.

Із часом виникла загроза перекидання вогню на склади з боєприпасами та військовучастину А2399 Збройних Сил України. Саме на цій ділянці гвардійські пожежники поставили заслон вогню, адже за ними було військове містечко.

Пяма мова  начальника пожежного розрахунку НГУ прапорщика Сергія Лазарця: «Ми прибули на місце пожежі за 30 хвилин після отримання сигналу про необхідність надання допомоги. Нашим завданням було не допустити розповсюдження вогню на територію військової частини. За 200-300 метрів від огорожі нам вдалося це зробити».

Безліч техніки. У боротьбі з вогнем було задіяно пожежну авіацію ДСНС з Ніжина. Літаки АН зробили п'ять скидів води. На місці події працювала пожежно-рятувальна й військоватехніка, три трактори, два КамАЗи, МАЗ. Лише гвардійці для ліквідації пожежі використали понад 50 тон води. Гасіння  пожежі тривало понад 10 годин.

Причина загорання. Головний лісничий Ржищівського військового лісгоспу Петро Косюхно для ЗМІ повідомив, що горіли самосійний ліс і суха трава на території військового полігону. Причиною загоряння Петро Косюхно назвав необережне поводження з вогнем відпочивальників.

Нагадаємо: На позачерговому засіданні 13 квітня ВР посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави та листя.

Пожежа ледь не дійшла до складів боєприпасів – горіло на військовому полігоні в Дівичках Пожежа ледь не дійшла до складів боєприпасів – горіло на військовому полігоні в Дівичках Пожежа ледь не дійшла до складів боєприпасів – горіло на військовому полігоні в Дівичках

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031