Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Отець Микола: «Смачної паски й Божої ласки всім нам! Залишайтеся вдома!»


Звернення настоятеля Свято-Миколаївського храму ПЦУ, отця Миколи,  до Бориспільців із нагоди відзначення Світлого свята воскресіння Христового.

Дорогі брати і сестри!

Немає в Церкві Христовій більшого свята, немає у світі більшої радості, ніж радість про Воскреслого Христа Ісуса. До цієї радості нас кличуть небеса, що веселяться, земля, що радіє.

«Воскрес Христос – і попадали демони! Воскрес Христос – і радіють янголи! Воскрес Христос – і життя триває! Воскрес Христос – і немає жодного мертвого в гробі!», – взиває святий Іоан Золотоустий.

Христос Воскрес! Скільки радості й внутрішньої сили ми вкладаємо в ці два слова! З яким духовним піднесенням ми без кінця повторюємо їх у ці пасхальні дні! Яким духовним захопленням пройнята і вся наша великодня відправа з її пісноспівами! Саме такі почуття мають наповнювати справді вільне від суєти серце віруючої людини.

Але не тепер. Сьогодні Великдень запам’ятається багатьом з нас, як Великдень особливих випробувань, як Великдень страху і заборон. Людство і так стояло на порозі катастроф із повсякденними проблемами неймовірного споживацтва, яке породжувало жорстоку поведінку з природою. Смерть постала перед нашими очима через поширення страшної, а для багатьох смертельної, хвороби. І вмить ми побачили наше безсилля, стали покірними перед обмеженнями наших свобод. Коронавірус став вбивчої небезпекою й для багатих,  і для бідних. Вперше нам прийшло розуміння, що всі ми є однаково вразливі, не залежно від соціального стану.

У ці пасхальні дня, у свято перемоги життя над смертю, я звертаюся до всіх жителів нашого міста з закликом зробити все можливе, що залежить від нас, для припинення епідемії коронавірусу. А це – залишатися вдома,  і головне – виправити гріховне життя, жити по правді, виявляти істину, а не ліцемірну любов.

Ви не повинні засмучуватися, якщо не змогли попасти до храму, прийняти Святе Причастя, посвятити вербу чи великодній кошик, як зазвичай. Адже суть святкування величної події – зустріти Воскреслого Господа. Пам’ятаємо, що Христос своїм Воскресінням переміг всяке зло, в тому числі й таке, як ця пошесть. Тому Великдень наших змучених душ неодмінно настане і Пасха визвоління прийде!

Нехай воскреслий Христос перемінить цей момент болю на пасхальну радість, дарує перемогу над хворобою і смертю, як Він перемінив плач жінок-мироносиць на радість!

У ці пасхальні дні особливу подяку складаємо нашим лікарям та медичним працівникам, які сумлінно виконують свої обов’язки, ціною власного здоров’я докладають всіх зусиль для боротьби з пандемією. Вітаю владу нашого міста та працівників комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність Борисполя. Вітаю кожного з Вас, дорогі брати і сестри, з світлим Воскресінням Господнім!

Нехай воскреслий Спаситель всіх нас обдарує небесними і земними дарами. Смачної паски й Божої ласки всім нам! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031