Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Камери автофіксації: поліція заявила про перемогу в першому суді


Перше рішення суду в справі про адміністративне правопорушення, зафіксоване в автоматичному режимі, ухвалили на користь Департаменту Патрульної поліції.

Джерело: перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, якого цитує пресслужба МВС

Деталі: Деснянський районний суд міста Чернігова розглянув адміністративний позов про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Позивач звернувся до суду з проханням визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху.

Його оштрафували на 255 грн за те, що 24 червня 2020 року в Києві, на вулиці Братиславській, було зафіксовано автомобіль Mercedes-Benz та особа, яка керувала ним, перевищила встановлені обмеження швидкості руху на 24 км/год.

Позивач зазначив, що постанова необґрунтована та незаконна, адже він не перебував за кермом цього авто, оскільки є фізичною-особою підприємцем і в межах своєї підприємницької діяльності займається регулярними пасажирськими перевезеннями маршрутом Чернігів-Київ-Чернігів. Згідно з подорожнім листом, того дня за кермом був інший водій.

Проте, позивач не врахував того, що згідно КУпАП, щодо правопорушень, зафіксованих в автоматичному режимі за загальним правилом відповідальність наступає у власника т/з, а не у того, хто ним керував.

Суд першої інстанції дійшов висновку, що оскільки позивач є власником транспортного засобу Mercedes-Benz, який не вибував з власності поза волі останнього та добровільно був переданий іншому водієві, та доведений факт перевищення встановленого обмеження швидкості – відмовити позивачу в скасуванні постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Довідково: У поліції радять можна офіційно зареєструвати належного користувача транспортного засобу, тоді штрафи за порушення ПДР, які зафіксували камери автоматичної фіксації, можуть одразу надходити водієві, який користується авто, а не власнику транспортного засобу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031