Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Президент МАУ Євген Дихне заявив про монополізацію послуг на ПЛР-тести


Мова йде про необхідність тестування на COVID-19 при подорожах в ОАЕ.

Справа у тому, що вирушаючи до ОАЕ, тест на коронавірус можна зробити лише в лабораторії DILA.

Про це розповів президент МАУ Євген Дихне на своїй facebook-сторінці.

«Правила змінюються швидше, ніж ми встигаємо адаптуватися до попередніх. Очевидно, це виклик часу. Вважаю, що необхідно про це публічно написати, тому що запитань більше, ніж відповідей, і я дуже хочу вступити в діалог з тими, хто знає «зсередини», як це працює у DXB ( аеропорт Дубай)», – зазначив Дихне.

Він пояснив, що з 1 серпня всі пасажири, які прибувають до ОАЕ, повинні надати негативні результати ПЛР-тесту. Про це повідомили в Національному управлінні з надзвичайних ситуацій, криз і стихійних лих ОАЕ.

Існує спеціальний список акредитованих лабораторій: www.screening.purehealth.ae.

В Україні тільки одна така лабораторія – ML DILA. Щоб зробити тест, пасажирам необхідно завчасно подати заявку через purehealth.ae, але люди стверджують, що сервіс працює не дуже оперативно.

«При посадці пасажира на рейс до Дубай авіакомпанії повинні впевнитися в тому, що результати теста на COVID-19 у всіх пасажирів були отримані в ліцензійних лабораторіях (у нашому випадку – конкретній ліцензійній лабораторії) не раніше, ніж за 72 години до прибуття в ОАЕ. На жаль, ситуація виглядає таким чином, що відбувається певна монополізація послуг, і такої вимоги немає щодо в’їзду до будь-якої іншої країни, куди МАУ здійснює перельоти», – розповідає президент МАУ.

У разі, якщо пасажир матиме тести іншої лабораторії і його не впустять до країни, авіакомпанія зобов’язана забезпечити йому зворотний виліт.

«Це значно менша проблема у період, коли регулярних рейсів більше. Але це величезна проблема, коли рейс на наступний день або пізніше. Ми не хочемо повторення випадку із застряглими у Греції українцями, які ночували у нелюдських умовах», – підкреслив Дихне.

Очільник МАУ просить пасажирів, які планують виліт до Дубая найближчим часом, виконувати вимоги, що встановлені самою країною.

Також Дихне зазначив, що МАУ не подобається така ситуація, і вони вже звернулися до посольства ОАЕ та до українського посла в ОАЕ, з тим щоб вони прояснили ситуацію із монополізацією послуг на ПЛР-тести та посприяли якнайшвидшому розширенню переліку акредитованих лабораторій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031