Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На захист для медиків з Фонду боротьби з СOVID-19 витратили лише 1,5% грошей – розслідування


Станом на 20 серпня лише 37 млн гривень виділили з Фонду боротьби з СOVID-19 на засоби захисту для медиків.

Це 1.5% від загального бюджету фонду, який складає 2.4 млрд гривень.

Про це повідомляє bihus.info.

Ці гроші виділили Міністерству охорони здоров'я ще в травні. Решта грошей досі не освоєна, а більшість товарів з переліку так і не закуплена.

"Перші 3 млрд Уряд виділив МОЗу ще у травні

Частина цих грошей була передбачена на доплати медикам і закупівлю обладнання

Решта – 2,4 млрд грн було виділено безпосередньо на закупівлю засобів захисту – масок, костюмів, рукавичок та іншого",  йдеться в розслідуванні. 

Проте за три місяці у повному обсязі закуплені тільки респіратори і захисні щитки, частина масок і рукавичок. По решті товарів торги або не відбулися через відсутність пропозицій, або взагалі не були оголошені. 

Ще під час погодження документів на виділення коштів з Фонду, журналісти Bihus.Info отримали копії розрахунків, за підписом міністра Максима Степанова, в яких обґрунтовувалися заплановані витрати – ціни в них були завищені фактично на кожен товар із переліку. 

Проте, витрачати напряму кошти МОЗ не може, тому що усі закупівлі проводяться через державне підприємство "Медичні закупівлі України"

Тож одразу після затвердження бюджету ДП провело власний моніторинг ринку і вже на перших торгах почало "збивати" МОЗівські ціни.

Натомість міністр охорони здоров’я Максим Степанов в коментарі журналістам Bihus.Info заявив, що вважає, що його відомство працює ефективно: "Я вважаю, що відразу, як в нас з’явилась можливість, ДП "Медичні закупівлі" почало купувати по тих алгоритмах, які їм дані". 

Попри те, що більшість коштів МОЗ досі так не освоїв, в липні Кабмін докинув на нього ще 11 млрд – на доплати медикам та закупівлю обладнання. Ці закупівлі також ще не стартували.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031