Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Броварські лікарі збираються страйкувати?


Броварські лікарі збираються страйкувати?

Оперативна нарада 13 березня у Броварській міськраді відзначилася емоційними заявами головних лікарів міста: Броварської центральної районної лікарні – Валентина Багнюка та Центру первинної медико-санітарної допомоги – Ігоря Кравцова. Очільники медичних структур висловили глибоке занепокоєння з приводу неповаги до медичного персоналу, що може призвести до страйку працівників.

“Дві біди в Броварах. Одна з них — точно броварська лікарня, — заявив Валентин Багнюк. — Там лежить 980 людей, і все не так. Але, зрозумійте, якщо медсестра одна на 80 хворих, вона не може одночасно бігати біля кожного”.

Головний лікар БЦРЛ розповів про ранковий конфлікт із однією з пацієнток. Сьогодні о 04:00 лаборанта й гінекологів центральної районної лікарні звинуватили в тому, що вони були п’яні на робочому місці. Однак, за словами пана Багнюка, уся справа була в сильній утомі працівників. “Я тій “леді з Америки” (пацієнтка, котра поскаржилася — прим. авт.) пояснив, що лаборант, яка робила 168 аналізів до 4-ї ранку була п’яна вже не від алкоголю, а від своєї роботи!” — прокоментував очільник Броварської ЦРЛ.
Броварські лікарі збираються страйкувати?

Валентин Багнюк

Валентин Багнюк був обурений негідним поводженням з броварською медициною: “Не виключено, що працівники здіймуть забастовку. Бо це справжнє хамство! За платню в 2750 гривень так діймати лікарів!”

Саме через невідповідність розміру заробітної платні обсягу виконуваних обов’язків, а також неповагу громадськості, броварські лікарні й страждають від згубного відпливу кадрів, вважає головний лікар. За словами Валентина Багнюка, у Броварській ЦРЛ найменше лікарів та медсестер на всю Київську область. Так, минулого тижня з дитячої лікарні пішло 2 лікарі, а вже сьогодні о 8-й ранку троє медсестер і лаборант написали заяви на звільнення.

Піднімали й питання нестачі ресурсів у дитячій лікарні. За словами головного лікаря, зараз на обліку перебуває 14 покинутих немовлят, однак належно доглядати за ними установа ані ресурсів, ані кадрових можливостей не має: “Давайте створювати якийсь дитсадок чи цілодобовий пост. Не може медсестра займатися із сорока хворими, і немовлятами!”.

Не оминули і конфлікту з приводу розслідування українського телеканалу ZIK про смертельні випадки в броварській лікарні. “Сказали працівники, що якщо ті журналісти приїдуть іще раз, летітимуть разом із камерами на вулицю!”, — висловився пан Багнюк. Нагадаємо, тоді лікарня назвала сюжет журналістів – “псевдорозслідуванням”.

Броварські лікарі збираються страйкувати?

Ігор Кравцов

Ігор Кравцов виступив на підтримку свого колеги. Він звернув увагу на велику кількість мешканців (близько 30 тисяч), які неофіційно проживають на території Броварів. Ніде не зареєстровані, вони, однак, вимагають обслуговування саме в місцевих закладах, що збільшує навантаження на вже і так виснажений медперсонал.
Броварські лікарі збираються страйкувати?


Вислухавши виступи головних лікарів, міський голова Ігор Сапожко пообіцяв провести спільну зустріч із усіма причетними з метою вирішення конфлікту та запобіганню страйку медперсоналу.

Нагадаємо, минулого року в БЦРЛ проводили мітинг на підтримку медичних працівників. “З метою недопущення маніпулювання фактами і однобокого висвітлення інформації щодо якості обслуговування в медичних закладах міста”, – вказували організатори. Того ж дня, 16 березня 2016 року, там же пройшла акція з протилежним сенсом – проти низької якості надання медичних послуг у Броварській дитячій лікарні.

Фото – Дарина Мізіна

Маєш право знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031