Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців Нацгвардії


У Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ, що на Київщині, снайпери Нацгвардії удосконалюють свою  майстерність. 

Спецпризначенці під час проходження спеціального курсу навчання базового рівня отримають теоретичні знання зі снайпінгу, тактичної, інженерної, психологічної підготовки та удосконалять практичні навички щодо ведення вогню по різноманітних цілях і вмілого його корегування.

«Снайпери по праву вважаються елітою підрозділів спеціального призначення, адже далеко не кожен військовослужбовець зможе оволодіти навичками високоточної стрільби на далекі відстані. Тут одного бажання замало. Від вашої підготовки на пряму залежить життя побратимів та успіх виконання ними службово-бойових завдань. Це ваш перший крок до фаховості і сподіваюсь, що ви прикладете максимум зусиль для проходження курсу», - сказав перед початком занять начальник Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій полковник Костянтин Корніцкий. 

Програма спеціального курсу, що створена Навчально-бойовим центром буде активною та насиченою. Головну увагу в ній приділено освоєнню напівавтоматичної снайперської гвинтівки українського виробництва UAR-10 та саме практичним вправам стрільб з неї по спеціальним мішеням. 

Теоретичні знання будуть інтегровано поєднуватися з практичними заняттями. На полігоні спецпризначенці будуть виявляти та вести спостереження за цілями, визначати відстань, напрямок та швидкість вітру, орієнтуватись на місцевості без топографічних приладів, пересуватись до снайперської позиції вибраної за координатами та маскуватись відповідно до умов навколишнього середовища. 

Окрім добре розвиненої сили волі та відмінних навичок стресостійкості, з психологічної точки зору - снайпер повинен володіти ще й високими показниками розвитку майже всіх психічних процесів (сприймання, пам'яті, інтелекту тощо). Саме тому кожен військовослужбовець НГУ, що вирішив пов'язати своє життя із цією спеціальністю та прибув на базову підготовку до Навчально-бойового центру підготовки до спеціальних дій обов'язково проходить психологічне вивчення. 

Крім того, впродовж всього періоду навчання, поруч з технічними навичками, курсантів будуть навчати вмінню регуляції власного психоемоційного стану та рішуче діяти в умовах стресу. Після проходження кожного етапу спеціального курсу гвардійці будуть складати заліки для визначення оцінки їх професійних якостей. Підсумком підготовки стане виконання комплексного тактичного завдання. 

«До завершення курсу дійдуть далеко не всі, такі умови його проходження. Тому бажаю кожному витривалості та успіху, сміливих рішень та вдачі», - додав полковник  Костянтин Корніцкий. 

Доречно сказати, що впродовж курсу за діями інструкторів та курсантів будуть спостерігати та надавати дорадчу допомогу під час проведення занять  представники операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні. 

Після складання іспитів та виконання підсумкового комплексного завдання з бойовою стрільбою курсанти отримають сертифікати та посвідчення про проходження курсу підготовки базового рівня. 

На Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців НацгвардіїНа Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців НацгвардіїНа Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців НацгвардіїНа Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців НацгвардіїНа Київщині розпочався базовий курс підготовки снайперів – спецпризначенців Нацгвардії

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031