Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Перевірка Бориспільського пологового зі скандалом


Перевірка Бориспільського пологового зі скандалом
28 грудня комісія Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА навідалася до Бориспільського пологового відділення ЦРЛ. «Вісті» дізнавалися подробиці візиту та спілкувалися із тими, хто завадив віднайти «скелети» у шафах пологового.

Керівник відділення Юрій Черних на посаді з весни 2017 року. Він переконує, що комісія Департаменту навідалася не просто так. За його словами, представники комісії не надали документи на перевірку, тому є сумніви щодо її законності.
«Ці перевірки мають на меті одне — прибирати тих, хто їм не підпорядковується. Такі, як я, заважають тим, хто «зверху», адже я не у їхній системі: перекрив до них потік чималих грошей і зламав усі стереотипи про платні пологи,» — розповідає «Вістям» Юрій Анатолійович.
За статистикою, вагітні Бориспільщини частіше стали народжувати у пологовому ЦРЛ. Так, у 2016 році у Борисполі на обліку по вагітності стояло 1276 жінок, а народжувати лишилося 700 осіб, решта обрали Київ. А вже у 2017 році на обліку перебувало 1046 вагітних, з них тут народжували 956 породіль.

Анонімні скарги — привід для перевірки
У міській раді зареєстрована одна анонімна скарга на роботу керівництва пологового і адресована голові КОДА Олександру Горгану. Підписана нібито всім колективом пологового відділення ЦРЛ. У зверненні йдеться про нібито неадекватну поведінку їхнього керівника пана Черних та його заступниці пані Крижанівської. Далі цитата зі скарги: «…А що вони розвели у відділенні? Це не тільки діти Черних Ю.А. їздять на роликах по відділенню, із відділення взагалі зробили прохідний двір, п’яні, грязні, не переодіті відвідувачі сплять прямо в палатах із вагітними…п’ють пиво з рибою…».
Скарга неграмотно написана. Її зміст має бути підтверджений або спростований. Однак, схоже, вона проігнорована. У міській раді кажуть, що є і хороші відгуки про пологовий та про його керівництво. Спілкуючись із персоналом відділення та й із вагітними, які там знаходяться, я чула лише позитивні висловлювання.
Перший заступник міського голови Микола Корнійчук стверджує, що перевірки мають відбуватися скрізь: у магазинах, аптеках, у поліції, лікарні чи міській раді. Контроль бажано неочікуваний і без будь-яких попереджень, щоб скрізь був порядок.

Про мат і хабарі
Секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок був у епіцентрі подій у пологовому. Як розповідає пан Ярослав, його дружина на момент перевірки знаходилася у відділенні, народжувала, а він прийшов її навідати. «В одному із кабінетів почув гучну сварку із нецензурною лексикою від жінок, тому вирішив подивитися, що там таке. З’ясувалося, що це представники комісії із Департаменту так «культурно» виражають емоції,» — розповідає секретар міської ради.

За словами Годунка, перевіряючі не надали документів, які б підтверджували законність перевірки. Тому він разом із декількома депутатами вимушені були завадити «гостям», перекривши вхід до палат. Після прибула поліція і конфлікт припинився».

У відповідь на такі його втручання, як переконує секретар, різні українські інтернет-видання опублікували сумнівні матеріали про його життя. «Значить, на правильне кубло наступив! Якщо це не війна за гроші та відкати, чому перевірки проходять необ’єктивно,» — розмірковує Я.Годунок.
Секретар переконаний, що колишнім керівництвом пологового відраховувалися хабарі на Київ, а із приходом Черних усе змінилося. Тому керівника пологового, можливо, хтось хоче прибрати із цієї посади.

Позиція Департаменту охорони здоров’я КОДА
Директор Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА Алла Арешкович розповіла «Вістям» про їхнє бачення причин виникнення скандалу навколо перевірки Бориспільського пологового відділення.
За її словами, комісія з області приїздила перевіряти не лише пологове, а й організацію надання допомоги у неврологічному та хірургічному відділеннях та відвідала патологоанатомічне відділення. Головний лікар Бориспільської ЦРЛ був попередньо поставлений до відома про цей візит.
«Більше того, — розповідає Алла Олександрівна, — голова Бориспільської РДА Олександр Туренко також був повідомлений про цю перевірку в районній лікарні. До складу комісії він ввів свого заступника. Загалом комісія складалася із обізнаних фахівців, практикуючих лікарів», — пояснює пані Арешкович.

Оскільки через втручання міських чиновників акушерське відділення належним чином так і не вдалося перевірити, станом на 9 січня 2017 року, комісія проводить роботу, опрацьовуючи статистичні дані.
Офіційні ж результати перевірки в Департаменті охорони здоров’я КОДА «Вістям» пообіцяли надати, щойно вони будуть готові.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031