Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Великі проблеми малої частини бориспільської вулиці


Великі проблеми малої частини бориспільської вулиці

Два незаконні МАФи на вул. Нижній Вал були демонтовані за ініціативи відділу з контролю за благоустроєм міста — це початок боротьби із ларьками у Борисполі. Але частина МАФів лишилися на тій же вулиці без інформації, законно чи ні вони встановлені.

Територія вирізняється нераціональним використанням площі і відсутністю цілісного благоустрою. Ситуація не змінюється роками. Коли на цьому відрізку вулиці у центральній частині міста розпочнуться роботи із упорядкування та чи є такі плани, дізнавалися «Вісті».

Плани без реалізації
Непроїзна вул. Нижній Вал переповнена авто та пішоходами. І тим, і іншим тут незручно. Чи є у вулиці шанс стати пішохідною чи проїзною?
Великі проблеми малої частини бориспільської вулиці

Дмитро Гопанчук, заступник міського голови із питань будівництва, розповів «Вістям», що у міської влади були грандіозні плани щодо цієї території, але вони лишаються невтіленими, бо територія площею 14,3 сотки наразі в оренді і розірвати цей договір не вдається.

В управлінні містобудування та архітектури Бориспільської міської ради «Вістям» показали ескізи благоустрою території вул. Нижній Вал. «Було багато планів щодо благоустрою цієї ділянки вулиці: платна стоянка для авто, на орендованій землі — зелена зона відпочинку та дитячий майданчик. Але поки це лишається у планах на невизначений термін», — говорить Світлана Костюченко, начальник сектору дизайну та реклами управління містобудування та архітектури. Про причини відстрочки впровадження планів співрозмовниця не говорила.

Конфлікт інтересів на 14,3 сотках
На вул. Нижній Вал є чимала земельна ділянка, яка щорічно заростає бур’янами у центральній частині міста. Кому належить територія та чи є щодо неї плани у міської влади?

Захована за МАФами земельна ділянка площею 14,3 сотки роками є незайнятою, хоча територія приваблива через зручне розташування.

З’ясувалося, ця земля є спірною, тому пустує тривалий час. Земельна ділянка знаходиться у комунальній власності міста, багато років підряд вона здавалася в оренду місцевому підприємцю Олександру Благову. У Бориспільській міській раді говорять, що більше не мають бажання продовжувати договір оренди згаданій особі через невиконання ним своїх зобов’язань. Але пан Благов виграв суд, рішення якого зобов’язало міську раду таки поновити договір оренди.

«Свого часу я приводив трьох інвесторів, які бажали окультурити цю ділянку. Усі надані ними проекти проходили погоджувальні ради та виносились на виконкоми міськради, де потім усе припинялося з незрозумілих причин. Інвестори відмовлялися так працювати», — розповів орендар землі.

Підприємець запевнив, що майже рік тому він дав згоду передати ділянку у суборенду інвестору, якого запропонують у міськраді, проте владні чиновники досі не привели такого.

Чи отримає ця земельна ділянка справжнього господарника, який би її окультурив, чи і надалі заростатиме чагарниками, чіткої відповіді ні від місцевої влади, ані від орендаря землі не отримали.

Тетяна ХОДЧЕНКО, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031