Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспіль оговтується після негоди


Бориспіль оговтується після негоди

Замість очікуваних приємних вихідних бориспільці були без водопостачання та електрики, а в декого ще й домашня техніка вийшла із ладу через перебої напруги. Не обійшлося і без підтоплення будинків.

Погодні катаклізми, які минулими вихідними охопили всю Україну, не оминули і Бориспільщину. Комунальникам довелося працювати у посиленому режимі, на допомогу приїжджали і бригади з інших районів області. Про надзвичайні вихідні говорили на апаратній нараді у міського голови у понеділок, 2 липня.
Бориспіль оговтується після негоди

«Шкоди лініям електропередач завдають дерева, що посаджені під ними. Просимо жителів приватного сектору бути пильними, адже через падіння дерев чи їхніх гілок страждаютьмережі», — закликав містян перший заступник міського голови Микола Корнійчук.
Бориспіль оговтується після негоди

До відома, балансоутримувачами зелених насаджень на території міста є міська рада. Але у приватному секторі за дерево, яке росте на території господарства, відповідає його власник. Тому він має спилювати сухі та трухлі гілки самотужки. Вулиці Шевченка, Франка, Глибоцька, Дзержинського — це той невеликий список, де комунальникам спільно із працівниками Бориспільського РП ПрАТ «Київобленерго» довелося попітніти над пошкодженими лініями електропередач через повалені вітром деревами. На допомогу викликали працівників із області: три бригади працювали в районі, одна допомагала по місту.
Бориспіль оговтується після негоди

Проте містяни висловлювали невдоволення.
«Ми вчасно сплачуємо за використану електроенергію, а підключення до електромережі при новому будівництві влітає у копійчину, тому маємо право знати, де і коли працюють енергетики!» —писали люди у Facebook. Не маючи інформації, мешканці мікрорайонів Нестерівка та Лозівка навідалися до місцевого РП, бо їм увірвався терпець очікувати на ввімкнення електрики. Через це черговий диспетчер був вимушений викликати поліцію, тому виник конфлікт, який всеж вдалося залагодити.
Бориспіль оговтується після негоди

Як підсумок. Під час негоди по місту було пошкоджено 46 ліній електропередач, а це майже в двічі більше, ніж під час буревіїв минулого року. Як пояснив Микола Борзяк, начальник Бориспільського РП, така ситуація склалася через те, що лінії старі, електроопори також. Загальна кількість аварійних дерев’яних опор по місту та району складає майже 5 тис.шт.

Важливо!
Оскільки в РП немає постійного працівника диспетчерської, міська влада просить телефонувати на номер 6-16-01 — це номер чергового міськради. За телефоном можна повідомити про аварійні ситуації в місті. «Надії на стабільну роботу Бориспільського РП малі, спеціалістів немає. Через невисоку зарплату бажаючих працювати навіть на телефоні не виявилося» ,— пояснив заступник міського голови.

Тетяна ХОДЧЕНКО
фото із соцмережі Facebook

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031