Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Про районні дороги та будівництво нового корпусу Бориспільської ЦРЛ


Про районні дороги та будівництво нового корпусу Бориспільської ЦРЛ

На порядку денному було 17 питань, зокрема, про звіт про роботу комунальних закладів, про затвердження Програми фінансової підтримки комунальних підприємств, про затвердження звіту про виконання районного бюджету Бориспільського району за 6 місяців 2018 року.

Місцеві дороги — передати району
Одне з важливих рішень, за яке проголосувало 28 обранців, — «Про звернення до Київської обласної державної адміністрації щодо передачі доріг».

Заступник голови районної ради Іван Недогибченко прокоментував «Вістям» це рішення.
«Ми підготували звернення до обласної державної адміністрації, щоб ті дороги на місцях, які «Укравтодор» передав на рівень області, передали в управління району разом з тими коштами, які передбачені на їхнє утримування. Зараз склалася парадоксальна ситуація, — говорить керівник,— візьмемо будь-який населений пункт в районі, через який проходить дорога обласного значення. Люди обурюються: та дорога в селі, яка є другорядною, якою їздить менше транспорту, знаходиться в кращому стані, ніж та, якою користуються більше. А проблема в тому, що в районі є кошти на ремонт цих доріг, але їх не можна на це спрямувати, тому що тоді це буде нецільовим використанням. Тому ми порушили питання: щоб дороги, які проходять територією району, передали в управління району. Тоді їх можна буде ремонтувати і будувати».

Район передав «м’яч» місту
Однією з болючих проблем упродовж останнього часу залишається питання будівництва лікувального корпусу центральної районної лікарні. Хто саме — район чи місто — має його будувати? Це питання досі не вирішено.
На районній сесії було зроблено спробу зрушити справу з мертвої точки. Одноголосно депутати підтримали рішення «Про надання дозволу Бориспільській центральній районній лікарні на розподіл земельної ділянки для будівництва лікувального корпусу».

З перших вуст
«Вісті» отримали ексклюзивні коментарі щодо цього рішення.
Заступник голови районної ради Іван Недогибченко зазначив:
[i]— За кошти районного бюджету було виготовлено кошторисну документацію на будівництво лікувального корпусу на території ЦРЛ на тому місці, що знаходиться між пологовим відділенням та поліклінічним відділенням. Зараз там пустир. Ця ділянка належить ЦРЛ, засновником якої є Бориспільська районна рада. Так як місто хоче побудувати лікувальний корпус за свої кошти, ми повинні виділити місту цю ділянку для будівництва, щоб місто розпочало роботи на власній землі. Враховуючи звернення Бориспільської міської ради та головного лікаря Бориспільської ЦРЛ, районна рада вирішила надати дозвіл Бориспільській центральній районній лікарні на розподіл земельної ділянки для будівництва лікувального корпусу, що знаходиться за адресою: м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1. Головному лікарю потрібно укласти договір про розроблення технічної документації щодо розподілу вищезазначеної ділянки, щоб де-юре закріпити її за містом. Отже, те, що вони попросили, ми зробили. Тепер м’яч на їхньому боці. Протягом місяця головний лікар має розробити технічну документацію, після цього ми передаємо ділянку місту, і нехай Бориспіль будує лікувальний корпус.

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук:
— Ми поки ще не отримали рішення районної ради з цього питання (станом на 23 липня — ред.). Тож давайте спочатку подивимося рішення, а потім можна буде щось коментувати. Одне можу сказати напевне: новий корпус вкрай потрібен Бориспільській центральній лікарні. Ті приміщення, які зараз є в аварійному стані, не витримують жодної критики. У цивілізованому місті таких будівель не повинно бути. Тому потрібні спільні зусилля міста і району, щоб виправити цю ситуацію. Наші люди заслуговують на краще.
Прокоментувати, на яких умовах відбуватиметься будівництво нового лікувального корпусу, чи внесені зміни в статут Бориспільської центральної лікарні, які кошти планується витратити на будівництво, співрозмовники відмовилися: мовляв, зарано. Тож поки питання залишається відкритим, але процес щодо можливого будівництва корпусу зрушено.

Наталія Долина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031