Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Микола Корнійчук: «Якщо переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив»


Микола Корнійчук: «Якщо переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив»

Довгоочікувана реконструкція переїзду на головній трасі Борисполя — вулиці Київський Шлях у районі «35-го кілометра» яскраво продемонструвала очевидний розкол у верхівці місцевої влади: політика взяла гору над питаннями господарювання.

Від початку робіт секретар міської влади Ярослав Годунок у мережі Фейсбук завзято критикував ремонтний процес та персонально Миколу Корнійчука, першого заступника міського голови, та, зокрема,звинувачував його у протиправних діях: нібито отриманих «відкатах» і просуванні вигідної заступнику компанії-виконавця. На злободенну тему переїзду, яка вже усім встигла набити оскомину, розгорілася за ініціативи секретаря серйозна перепалка між двома керівниками на апаратній нараді у міського голови 27 серпня «перед камерами».

У чому суть конфлікту, де межа між правдою і наклепом та яка мотивація сварки й доля переїзду «Вісті» запитали спочатку у однієї із сторін — Миколи Корнійчука, у підпорядкуванні якого, замовник реконструкції – Управління капітального будівництва міської ради (кер. В.Тимошенко).

— Миколо Петровичу, як ви прокоментуєте жорсткі звинувачення Годунка щодо вас стосовно реконструкції переїзду.
— Проти такої наглої брехні не хочеться взагалі нічого говорити. Те, що він на мене понаписував у Фейсбук, я усе зберіг. Адвокат з Києва готовий подавати позовну заяву до суду. Годунок огульно стверджує, що якісь мої фірми відмивають гроші, що я «крохобор», за все беру відкати. Його бот «Піфагор», який нібито приїхав із Донецька у 2014 році, зайшов до мене в кабінет і представився крутим бізнесменом, мовляв, хоче ремонтувати у нас дороги, і я начебто «зарядив» йому 35 % відкату. «Зарядив» — це слово Годунка! Що тут казати, як виправдовуватися, — не знаю.

— Чому Я. Годунок не подає звернення до прокуратури на вас щодо фактів корупції, про які він говорить?
— Так і я за це питаю. Нехай подає факти: де, хто, коли і скільки мені заплатив. Я не хочу опускатися до його рівня. Але якщо він мене доведе, то я і свідків познаходжу і доведу, хто правий. Він пише, що дитячий садок на вул. Момота не будується. Чому ж він не каже про причини? Бо Годунок привів свого виконавця, який «задавив» компанію «Трест Бориспільсільбуд» Олександра Сича, яка виграла тендер, але потім відмовився від будівництва.

— Як ви гадаєте, яка мета масованої критики секретаря у ваш бік?
— Думаю, що мета – змістити мене із посади, а наступний у нього його крок – голова міста. Мета Годунка — не чекати виборів міського голови 2020-го року, а прийти до влади вже зараз та керувати містом.

— Годунок стверджує, що ви берете «відкати» і на інших об’єктах.
— Нехай про себе розкаже, які він бере відкати, а тоді я буду коментувати. Пости про мої відкати він повидаляв із Фейсбука, але це усе у мене збережено і буде представлено у суді. Нехай приведе докази того, де і колия брав ті відкати, бо навіть сторонні люди писали у постах, що він перейшов межу, і цікавилися, чому він не звертається до прокуратури. Якщо ми переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив.

— Коли люди слухають Ярослава Годунка, то більшість підтримує його чи засуджує, як ви гадаєте?
— Я б не сказав, що підтримують. Якщо проаналізувати пости у мережі Фейсбук, то його здебільшого підтримують його люди та так звані боти, яким він платить гроші, щоб роздували інформацію. Якщо говорити, що в Україні прихильників Радикальної партії (членом якої є Годунок)близько 10 %, то приблизно стільки ж і в Борисполі радикально налаштованих громадян. А решта 90, 60 чи 50 відсотків населення підтримують нашого міського голову. Я себе ставлю поруч із міським головою, бо ми з ним в одній команді, я його не підводив у жодних діях, у нас спільна політика: чи то будівництво школи, чи ремонт доріг. Яв його команді — і я не перебільшую. Ми працюємо разом.

— У вашому конфлікті із Ярославом на чиєму боці депутати?
— Не знаю, як поведуть себе депутати. На сесії міськради, яка планується 4 вересня, будуть розставлені усі крапки над «і». Якщо депутати проголосують за мою відставку, то я піду, нічого не станеться, будуть інші люди працювати. Нехай депутати визначаються (бо вони привели Годунка на посаду секретаря), чи варто ставати на бік відкритої брехні. Нехай у сесійний зал він приведе 50 чи 100 своїх чоловік, які кричатимуть «Ганьба!», але ж усе місто на такі маніпуляції не піде.

— Чи готові ви захищатися, якщо постане питання про вашу відставку?
— Не знаю, чи варто. Один на один ми з ним говорили перед його відпусткою, він мені руку тиснув, усе нормально, а потім раз —«планка впала» і все. Не вірю жодному його слову. Важко працювати у таких умовах, не знаю…

— Вам закидали, в тому числі і секретар, що неналежно працює житлово-комунальна сфера міста — а це ваша сфера відповідальності.
— Він зараз усі негаразди валитиме на мене. Проблеми із «Київобленерго», то Корнійчук винний. «Київоблгаз» працює погано, то теж на мене. Кажете, у нас погано працюють ЖЕКи. Хіба у місті є якісь аварії із водопостачанням чи ліфтами? Ні. Хоча на нас чекають важкі часи у зв’язку із введенням у дію Закону Про житлово-комунальні послуги, де заборонено фінансування поточних і капітальних ремонтів багатоквартирних будинків. Люди мають навчитися дбати про свою власність, а не чекати, що міська влада зробить замість них дах, замінить ліфт. Усе робитиметься на основі співфінансування, положення про яке уже затверджено на червневій сесії.

— Повернемося до головного. Яка ключова мета реконструкції переїзду?
— Про ремонт переїзду йшли розмови багато років. Ми його латали, але марно, машини пригальмовують і там утворюються затори, особливо у вранішній час. Коли транспорт рухається у бік Києва, то багато авто об’їжджають Київський Шлях вулицями Толстого та Глібова, а потім вклинюються на центральну дорогу — це також ускладнює рух. Така ж ситуація на виїзді від Аеромолу. Проблема оновлення переїзду назріла давно. Ми розробили проект реконструкції і на його ремонт сесією було виділено кошти. Ось експертний звіт реконструкції залізничного переїзду, де прописана сума — 1 млн. 293 тис. 298 грн. – кошти були виділені депутатами при формуванні бюджету на 2018 рік. Ті ж Годунок та Боженко тоді раділи, що нарешті буде реконструкція, що їх почули.

— Чому Годунок стверджує, щосаме ваша фірма виконує роботи?
— Розповім. Був перший проект на реконструкцію переїзду разом із капремонтом частини асфальтного покриття вул. Київський Шлях від переїзду до перехрестя із вул. Глібова загальною вартість понад 3 млн. грн. Але тендер не відбувся через відсутність учасників. Тему призупинили. Коли стартувало будівництво повітряного експреса і до нас приїхали два заступники керівника Південно-Західної філії ПАТ «Укрзалізниця», то Роман Йосифович виступив на сесії із проханням виділити землю під будівництво колії, а я звернувся допомогти нам у ремонті переїзду. Він погодився надати спеціаліста Андрія Бєсєдіна із їхнього управління, який запропонував переробити той перший проект, де передбачено ремонт переїзду, але вже без асфальтування, що знизить вартість робіт. Була умова, щоб у проекті було розширення дороги у районі переїзду — не 4 смуги, а 6. Вони врахували це, переробили проект із організацією, яка робила попередній проект, проведено держекспертизу. Хто виконуватиме роботи, — запитую. Вони запропонували нам ТОВ «Глар», яке ухвалила тимчасова контрольна комісія із питань погодження виконавців робіт, послуг та постачальників товарів. Це не Корнійчукова компанія! Комісія погодила.

— Ваш опонент говорить, що компанія-виконавець не має відповідної ліцензії.
— Це брехня, емоції. Є урядовий портал «Про затвердження переліку ремонтних робіт, які не потребують документів», що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю у експлуатацію. Сфотографуйте це. Ось пункт 18 Постанови КМ України від 7 червня 2017 року № 406 «Про затвердження переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення не підлягає прийняття в експлуатацію», де говориться, що роботи, пов’язані із залізничним транспортом, а саме: реконструкція, технічне переоснащення, капремонт інженерних споруд, земляного полотна, залізничних колій та переїздів, пасажирських платформ і т.д. не потребують відповідних ліцензій і дозволів. Це загально-будівельні роботи, на які ліцензія не потрібна.

— Чи не краще роботи виконувати у вечірній і нічний час, щоб зменшити навантаження вдень?
— Ремонтники працювали допізна на минулі вихідні, думали, буде менше транспорту, але ні, бо об’їзний рух зараз здійснюється мостом с. Гора і через переїзд біля с. Олександрівка, де він перекривається часто, тому автівки їдуть сюди. Також слід готуватися до перекриття Київського Шляху не менше як на три дні, щоб вийняти старі шпали, поставити нові, залити беоном і прикріпити плити — працюватиме тільки одна дорожня смуга. Із поліцією узгоджена схема організації дорожнього руху, тому те, що Годунок звинувачує Горкуна, начальника патрульної поліції, що він не їде на переїзд — це зайве; повторюю, є схема. А затори на переїзді були і до виконання робіт.

— Коли повністю мають закінчитися роботи за планом?
— У нас уже оголошений тендер у системі Прозоро на поточний ремонт асфальтного покриття переїзду із встановленням дорожніх знаків та нанесення розмітки. Тендер буде 6 вересня. Повністю відремонтований переїзд із асфальтуванням побачимо через місяць.

— Чула, що дехто називає ту частину траси «дорогою Годунка». Це вас дратує?
— Годунок завжди піариться на будь-якій роботі, що проводиться у місті, щоб стати міським головою. Це у нього така нав’язлива ідея. Я прихильник демократичних виборів. Але він хоче головувати вже сьогодні, хоча каже, що міського голову він не чіпає. Але він спочатку хоче прибрати Корнійчука, а далі, можливо,буде черга голови міста.

Микола Корнійчук: «Якщо переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив»

Процес триває. Виконавець робіт – ТОВ «Глар» - підрядна організація, яка спеціалізується на виконанні робіт з ремонту ЗД переїздів. За минулий тиждень зроблено одну дорожню смугу, залито бетоном по метру від переїзду і покладено плити між рельсами. На двох смугах від Києва на цих ділянках автівки проїжджають без перепон, майже невідчутно. Спеціалісти залізниці визначилися, що їм потрібно замінити рельси і шпали, бо нова плита до старих шпал не кріпиться; до нових же плитажорстко і надійно приєднається болтами.

Микола Корнійчук: «Якщо переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив»

Буде 6 смуг. Від вул. Глібова до вул. Броварської буде 3 смуг на Київ і стільки ж із Києва. На думку міської влади, це розвантажить вул. Київський Шлях і зменшить затори на переїзді. «Є проект заміни асфальтного покриття у районі переїзду: дорога розшириться до 6 смуг від вул. Глібова до вул. Броварської. Це зменшить затори у районі переїзду. У Напрямку Києва права смуга — це поворот на вул. Броварську, Запорізьку, там передбачено розворот і через світлофор переїзд у напрямку ТЦАеромол.

Микола Корнійчук: «Якщо переживемо ремонт переїзду, у Годунка з’явиться інша причина конфлікту, бо він оголосив війну, мету якої я озвучив»

Плани розширення Київського Шляху. Нинішні роботи — це перший крок офіційного Борисполя до капремонту вул. Київський Шлях. «Зараз вступив у дію новий ДБН, де передбачено, що у населених пунктах, де швидкість руху обмежена до 60 км, дозволено смуги руху на центральних магістралях звужувати до 3 м. Уже опрацьовується варіант розширення всієї вулиці Київський Шлях до 6 смуг»,— розповідає Микола Корнійчук. Щодо окружної дороги, то, погоджується, вона вкрай потрібна для міста, але це вже повноваження Укравтодору.


Оксана КОБЗАР, фото Сергій Кручинін

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Петро 25 жовтня 2018 10:34
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Корнійчук та Годунок одного поля ягоди обидва нікчеми тільки різниця у одного амбіції бути мером у іншого зберегти посаду. А ціль одна розкрадання земель та бюджетних коштів міста .
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031