Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині 13 лікарень внесли до військового резерву в тому числі і Бориспільську ЦРЛ


На Київщині 13 лікарень внесли до військового резерву в тому числі і Бориспільську ЦРЛ

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило список лікарень на Київщині, які увійшли до війського резерву. Таких лікарень 13 в тому числі і Бориспільська районна лікарня.
На Київщині 13 лікарень внесли до військового резерву в тому числі і Бориспільську ЦРЛ


"Сьогодні, 26 листопада у відповідь на агресію Росії Верховна Рада України ратифікувала Указ Президента про воєнний стан. Він триватиме 30 днів - з 28 листопада 2018 року. Роз’яснюємо, як надаватиметься медична допомога у регіонах країни і куди за потреби можуть евакуювати військових, поліцейських та всіх захисників національної безпеки, для отримання спеціалізованої і високоспеціалізованої медичної допомоги.

Воєнний стан вводиться в тих областях, які межують з Росією, Придністровською ділянкою Україно-Молдовського кордону та узбережжям Чорного і Азовського морів.

Доступ цивільного населення до медзакладів та правила отримання медичної допомоги на цей час залишаються незмінними. Крім того, Міністерство охорони здоров’я України разом Міністерством оборони України ухвалили спільний наказ, щоби всі захисники українських кордонів і національної безпеки за потреби могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу, зокрема - в умовах воєнного стану. Ухвалення цього наказу - необхідний запобіжний крок, який прописує чіткий алгоритм взаємодії обох мінстерств і гарантує своєчасне лікування захисників.

У кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, що за потреби готові надати необхідну вторинну (спеціалізовану) та третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У цих закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги - військово-лікарську експертизу.

Ці заклади охорони здоров’я, як і раніше, надаватимуть медичну допомогу жителям області. Водночас, тут створено резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових.

За потреби заклади охорони здоров’я будуть підсилені фахівцями необхідної кваліфікації, зокрема - з Національної академії медичних наук. Усі медики і фармацевти відповідних відділень закладів охорони здоров’я будуть захищені: відповідно до закону, вони підлягають бронюванню.

У регіонах можуть створюватись робочі групи, які зокрема допомагатимуть організовувати процес вчасної госпіталізації і виписки військових та правоохоронців."

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031