Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Як бориспільські патрульні вимірюють швидкість


Як  бориспільські патрульні вимірюють швидкість

Із жовтня місяця минулого року українські патрульні у тестовому режимі почали використовувати радари вимірювання швидкості на дорогах. У роботі бориспільських поліцейських такі пристрої також наявні. Про тестовий режим мови більше немає.

«Вістям» не вдалося виїхати на патрулювання бориспільських вулиць разом із міськими копами. Натомісць у поліції детально пояснили про перебіг роботи патрульних із пристроями TruCam, котрі призначені для вимірювання швидкості автівок.
Станом на 21 січня у використанні бориспільських патрульних в наявності є два таких пристрої.
За словами Віталія Горкуна, командира батальйону патрульної поліції в місті Бориспіль, ці пристрої пройшли сертифікацію, детальна повірка їх роботи здійснюється регулярно та прискіпливо.
«Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрої TruCam містять алгоритм шифрування АЕS, що робить неможливим втручання в роботу системи чи будь-яке корегування даних», — коментує Горкун.
Місцеві патрульні працюють з пристроями четвертий тиждень, за цей час на дорогах міста зафіксовано чимало перевищень швидкості, на порушників складено понад 600 адміністративних матеріалів. Поліцейські просять водіїв дотримуватися швидкісного режиму, адже такі порушення несуть загрозу людським життям.

Суми штрафів та новий механізм ПДР
Відповідальність за порушення швидкісного режиму передбачена ст.122 КУпАП. Сума штрафу залежить від того, настільки водій перевищив дозволену швидкість. Приміром, в ч.1 ст.122 КУпАП чітко йдеться про перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (це 255 грн). Якщо ж перевищення швидкості більше як на 50 км/год — це вже ч.3 ст.122 КУпАП, передбачений штраф за таке порушення — 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510 грн).

«Вкотре нагадуємо водіям, що відповідно до пункту 12.4 правил дорожнього руху України — у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год», — наголосив начальник міського Управління патрульної поліції. Проте керівник не приховує того, що якщо швидкість перевищено до 20 км/год, то штрафу не буде. Але такий механізм порушення ПДР невдовзі має шанси змінитися, адже нині у ВР є ще не прийнятий законопроект про відповідальність за перевищення швидкості більш як на 10 км/год.

Найнебезпечніші ділянки
У Борисполі водії найчастіше порушують швидкісний режим на головній вулиці міста та на найважливіших другорядних: Глибоцька, Головатого, Шевченка, Польова, Покровська, В. Момота, Бежівка.
Для інформування водіїв обабіч доріг розташовані знаки 5.70 «Фото-відеофіксування порушень правил дорожнього руху». Такі знаки інформують про можливість здійснення контролю за порушеннями ПДР за допомогою спеціальних технічних засобів. Але це не означає, що поліцейські вимірюють швидкість лише неподалік розташування знаку. У Борисполі патрульні вимірюють швидкість по всьому місту. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму обов’язково перебувати службові транспортні засоби із ввімкненими маячками синього кольору.

Пристрої TruCam використовуються виключно на українських автодорогах міжнародного значення та на міських ділянках доріг із підвищеним рівнем аварійності внаслідок перевищення швидкості. До відома, у Києві фіксація швидкості працює лише на проспекті Бажана та на проспекті Перемоги.

Тетяна ХОДЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Baby 26 січня 2019 10:46
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Їх як завжди забули навчити правилам користування даним пристроєм
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031