Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Активісти: у Соцмістечку може з'явитися торговий центр


Активісти: у Соцмістечку може з'явитися торговий центр

Бориспільські активісти занепокоєні ситуацією із загрозою небажаного для громади будівництва комерційної споруди на розі вулиць В. Момота та Київський Шлях у мікрорайоні Соцмістечко. Конфлікт давній і нині вирішується у суді.

Активісти проти
Активісти: у Соцмістечку може з'явитися торговий центр

Бориспілець Сергій Борисов представляє групу небайдужих місцевих жителів, які із 2017 року дотепер борються із намаганнями можливої власниці ТЦ «Ніка», що на вул. Київський Шлях, Наталією Чухненко, та звернувся до «Вістей» зі своєю проблемою. За словами активіста, підприємець хоче побудувати на нині вільній, але придбаній нею земельній ділянці, таку ж комерційну споруду, як «Ніка», щонавпроти, через дорогу. Такі намагання підприємця, каже Сергій, є незаконними через низку причин. «ТЦ «Ніка» будувався як половина житлового будинку – це всі знають, а в результаті з’явилася комерційна будівля, яка спричиняє додаткове скупчення людей та авто. Спірна земельна ділянка, яка чекає забудови, придбана із порушеннями. Її реальна площа не співпадає з площею у документах — відповідна справа про це досі знаходиться на розгляді у суді. Рішення ще немає, процес розгляду за-тягується, тому люди хвилюються та бояться, що Чухненко розпочне будівництво маркету уже навесні», — коментує ситуацію Сергій. Причина занепокоєння є, бо протилежна сторона по справі подала зустрічний позов про закриття провадження.

Давня історія
Сергій пояснює, що кілька років тому підприємець придбала ділянку, а в серпні 2017 року хотіла обгородити її парканом як будмайданчик, але активісти власноруч знесли його через підозру у спорудженні ТЦ. Конфлікт переріс у судові тяжби, які тривають досі.
Жителі Соцмістечка, більшість з яких там мешкають із 50-років минулого століття, проти громадського будівництва, бо, каже пані Олена (пенсіонерка, що мешкає поряд) задля цього будівельники спиляють розлогу липову алею, а у мешканців мікрорайону з’явиться неприємне сусідство із торгівельним об’єктом: «Ми хочемо, щоб зелена алея залишилися для дітей та онуків, не потрібно всюди будувати маркети!»

Спірна територія
Згідно із документами, наданими активістами, свого часу житель Рогозова (не називаємо прізвище) подав заяву до міськради на отримання дозволу на приватизацію земельної ділянки за адресою вул. Київський Шлях, 4-в, площею 7 соток на території Соцмістечка. Депутати у 2012 році дали добро на приватизацію 6 соток, але у Держреєстрі згадана ділянка має площу не 6 соток, а вже 7. Згодом цю ділянку у власника придбала пані Чухненко для будівництва житлового будинку. Однак у жителів Соцмістецка є підозра (відповідну інформацію вони отримали із власних джерел), що власниця нібито хоче змінити цільове призначення ділянки; відтак, там може з’явитися черговий комерційний об’єкт. Або ж такий побудується без дозволів.

Наталія Чухненко не зустрічалася з людьми і не інформувала громаду щодо намірів про будівництво, тому у активістів є побоювання, що їх можуть ошукати.

Немає підтримки
Мешканці Соцмістечка писали заяви на ім’я міського голови Анатолія Федорчука та в прокуратуру із вимогою заборонити будьякі дії на ділянці до рішення суду та просили прокуратуру перевірити законність приватизації ділянки, особисто ходили на прийоми до чиновників. Про конфліктну ситуацію знають депутати міськради, зокрема, депутат округу Ігор Євтушенко. Сергій Борисов підтверджує, що і міська влада, і правоохоронні органи у курсі конфлікту: є ціла папка листівзвернень та відповідей. Усі начебто проти беззаконня, але дієвої підтримки і гарантії, що ТЦ на розі мікрорайону Соцмістечко не буде, активісти не мають.
«Зараз від рішення суду залежить, чи буде збудовано небажаний для громади ТЦ «Ніка»-2, чи ні. Слухання справи призначено на 29 січня», — підсумував Сергій.

Оксана ПАВЛОВА, фото Сергій МАРЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031