Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Карантин від сплати до бюджету не звільняє, орендні ставки на комунальне майно — незмінні


Заступник Бориспільського міського голови Людмила Ковальова розповіла про слабкі місця правового регулювання в період карантину.

Людмила Ковальова наголосила, що суб’єктам підприємницької діяльності, яких стосуються зміни, прийняті Верховною Радою у зв’язку із введенням карантину, потрібно детально консультуватися з податковою інспекцією. Податкова наразі приймає заяви у ЦНАПах, також запити щодо роз’яснень можна відправити електронним листом на пошту податкової. Підприємців і підприємства від податків не звільнили, їх оплату лише відтермінували.

 

Керівник озвучила ключові державні нововведення:

  • Скасовані штрафи за порушення податкового законодавства з 1 до 31 березня 2020 року.
  • Накладено мораторій на податкові перевірки з 18 березня по 31 травня 2020 року. Але є нюанс: якщо перевірка планова або вже почалася, то вона не припиняється. 
  • Плата землю та податок на нерухомість для фізичних і юридичних осіб не нараховуються та не сплачуються за період з 1 березня до 30 квітня. 
  • Звільнення від ЄСВ для самозайнятих осіб та фермерів з 1 до 30 квітня.
  • Звільнення від штрафів за несплату ЄСВ з 1 до 30 квітня. 
  • Мораторій на перевірки щодо сплати ЄСВ з 18 березня по 18 травня 2020 року. 
  • Нові правила роботи з касовими апаратами — терміни їх обов’язкового впровадження переносяться з 19 квітня до 1 серпня. 
  • Введена нова норма — лікарняний через коронавірус, якщо людина перебуває у спеціалізованих закладах охорони здоров’я або перебуває в тимчасовій самоізоляції. В такому випадку виплачується 50% середньої зарплати. 
  • Перенесено терміни декларування доходів фізичних осіб за 2019 рік до 1 липня. Посадовці мають звітувати через інтернет або надати роз’яснення, чому відзвітувати не могли.
  • Відтермінування сплати споживчих кредитів. 

 

Залишається без відповіді болюче для підприємців питання: як оплачувати оренду комунального майна, якщо під час карантину вони не працюють. Людмила Ковальова наголосила, що місцева влада наразі не має повноважень змінювати орендні ставки, адже зміни до діючого законодавства можна внести на державному рівні. А у нововведеннях, прийнятих через карантин, ці моменти не згадуються.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031