Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільські швейні підприємства готові шити захисні маски та костюми для медиків. Але немає замовлень


У період епідемії коронавірусу багато українських підприємств легкої промисловості перепрофілювали виробництва та налагодили пошив захисних масок (як одноразових, так і багаторазових) та костюмів для медиків, в т.ч. бахил та нарукавників. 

Приклад інших. Так, про виробництво нині дефіцитних виробів повідомили швейні фабрики Вінниці, Львова, Чернігова, Володимир-Волинського, Кропивницького та інших міст. Обласні ОДА надали їм контакти постачальників тканини та технічну документацію на виробництво. Замовниками є міські адміністрації, а залишок продукції йде на продаж. Чому не долучаються до такої справи бориспільські підприємства, дізнавалися «Вісті». 

ТОВ «Бориспільська текстильна група» (вул. Ботанічна, 1) створена на базі швейної фабрики та продовжує її спеціалізацію: шиє формені сорочки для МВС, Міністерства оборони, МНС, Державної прикордонної служби, Мінтранспорту і зв’язку, Державної митної служби тощо та спецодяг на замовлення. Керівник підприємства, який представився Олександром Орестовичем, на запитання «Вістей» про наявність замовлень на виготовлення масок чи медкостюмів відповів, що таких немає. Він запевнив, що кількість швачок та обладнання дозволяє відшивати костюми для медиків та інші вироби медпризначення в обсязі кількох десятків тисяч на місяць. «Пропозицій від міської влади чи підприємств міста не надходило, але якщо будуть, ми погодимося співпрацювати, за умови надання тканини та сертифікації готових виробів», — зазначив він. 

ПП «Мелго», яке очолює засновник підприємства Сергій Голчанський, працює в Борисполі з 2014 року. Підприємство створене для допомоги армії, а пізніше перепрофілювалося на пошиття спортивного та цивільного одягу для активного відпочинку, а також спецодягу. Цехпідприємства знаходиться в приміщенні комунальної власності за адресою вул. Бежівка, 1 (будівля гуртожитку). 

Сергій Голчанський повідомив, що він підписав угоду на продаж компанії. Та покупець виявився непорядним і обумовлені кошти не сплатив. Наразі швачки закінчують відшивати 8000 масок, які замовив один із приватних підприємців, надавши сировину. «Якщо до кінця тижня не отримаю коштів за цех, то розірву угоду купівлі-продажу й працюватиму далі. Одноразові маски шити не буду, бо для якісного пошиття необхідні тканина медпризначення та обладнання з запайкою ультразвуком. Шукатиму замовників для пошиття медичних захисних костюмів. Якщо підприємства Борисполя нададуть такі замовлення, то їх виконаємо», — ділиться співрозмовник.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031