Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Місто талантів шукає шанувальників


Місто талантів шукає шанувальників
«Щедрий вечір, добрий вечір, мати Україно!» Театралізоване дійство під такою назвою зібрало у Борисполі на Європейській площі, біля головної ялинки міста, кращі колективи, кращих акторів та співаків і дуже малу кількість глядачів…

Нещодавно ми бідкалися, що бориспільським талантам немає де показати свої досягнення. Дорікали владі, що місто не має концертного залу. Нині у місті створено всі можливі умови для культурного відпочинку та розвитку. Є муніципальний театр, у якому дає вистави не лише бориспільський акторський колектив, але й приїжджають відомі актори зі столиці та інших міст. На жаль, у залі на 60 місць аншлаг буває тільки в особливих випадках. Хоча вартість квитка майже символічна.
Місто талантів шукає шанувальників
Навіщо нам зал на 700 місць, якщо й 300 у міському Будинку культури рідко бувають заповненими. Наші талановиті артисти, танцюристи та співаки привозять найвищі нагороди із найпрестижніших конкурсів та фестивалів. І переважна більшість із них — дитячі колективи. Запитайте себе, коли ви залишали свої комфортні дивани, щоб побачити їхні виступи на сценах чи концертних майданчиках рідного міста?

Не стало винятком і театралізоване свято, яке 13 січня, на Щедрий вечір, проходило біля головної ялинки Борисполя. Творчі колективи міста, колективи учнівської молоді, колективи, які працюють на базі театру, культурно-мистецького комплексу «Академ», організували чудове дійство. Своїми талантами радували: солістка Тетяна Брова, танцювальний колектив «Бориспільські молодички», Народний ансамбль танцю «Міленіум» (керівник С. Новодворська), Народний аматорський хор «Терниця» (керівник А. Пономаренко), зразковий вокальний ансамбль «Веселочка» (керівник В. Крастиченко), гурт «Троїсті музики» (керівник Я. Ковальов), вокальний гурт «Оріяна» (керівник Л. Мірошниченко). Апогеєм свята стало відтворення обрядового дійства «водити козу». Втілили у життя таку традицію наших предків працівники культурно-мистецького комплексу «Академ», міської централізованої бібліотечної системи, Бориспільського державного історичного музею та муніципального театру. І це була дійсно феєрична постановка.
Місто талантів шукає шанувальників
На жаль, глядачів прийшло не багато.
Усі, хто долучився до святкування, отримали величезне задоволення. Адже вони були не просто глядачами, а й активними учасниками святкового дійства. Втішає те, що на Європейську площу завітали батьків із маленькими дітьми. Адже саме їм, юному поколінню, зберігати, відтворювати, розвивати і збагачувати наші українські народні традиції у майбутньому!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031