Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В аеропорту "Бориспіль" українець намагався приховати у шкарпетках 182 тисячі євро


В аеропорту "Бориспіль" українець намагався приховати у шкарпетках 182 тисячі євро
Через митний кордон України у пункті пропуску "Бориспіль" українець намагався вивезти до Італії 182 тисячі євро. Для проходження митного контролю він самостійно обрав спрощену систему - "зелений коридор", де передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує 10 тис євро (чи еквівалент цієї суми в іншій валюті).

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та дозвільних банківських документів пасажир не надав, до моменту перетину ним "білої лінії" до інспектора митниці не звертався.

Після перетину пасажиром "білої лінії", що позначає закінчення зони спрощеного митного контролю "зелений коридор", митники Київської митниці #ДФС поцікавилися у громадянина щодо наявності товарів, які підлягають декларуванню, на що пасажир відповів, що немає таких. Потім було задано уточнювальне запитання щодо наявності в нього готівки, на що він відповів, що має 8 тис Євро.

Після цього пасажира було запрошено до службового приміщення та запропоновано пред'явити всі готівкові кошти. Вже там виявилося, що у різних відділеннях гаманця, який пасажир тримав у руках, знаходилося 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень.

Під час здійснення митного контролю пасажира було неодноразово попереджено про відповідальність в разі виявлення порушення митних правил. Митниками в ручній поклажі громадянина було додатково виявлено 182 тис євро, а саме: 60 тис євро були згорнуті в трубочку та приховані всередині чоловічої шкарпетки. Так само приховані 60 тис євро були поміщені в іншу шкарпетку, а ще 62 тис євро знаходилися вже у третій шкарпетці. У свою чергу шкарпетки з грошима були в двох кросівках, загорнутих в поліетиленовий пакет, які знаходилися у валізі (ручній поклажі) пасажира під його особистими речами.

Зазначена готівка переміщувалась з приховуванням від митного контролю, а саме способом, що утруднює виявлення. З виявленої суми пасажиру було пропущено 8 870 євро, 673 доларів США та 2 650 гривень. За протоколом про порушення митних правил вилучено 182 тис євро.

Державна фіскальна служба України

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031